Απάντηση Δ. Αδαμίδη στην ΠΟΕΔΗΝ για τον γραμμικό επιταχυντή

«Διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ΠΟΕΔΗΝ» καταγγέλλει ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης, αναφερόμενος στο θέμα του εξοπλισμού που αποσύρθηκε και εκείνου που παρελήφθη ως δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για το τμήμα Ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου.

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει τον υπουργό Υγείας και τον διοικητή του νοσοκομείου «ανίκανους», διότι, όπως υποστηρίζει, «πέταξαν στα σκουπίδια τον παλιό γραμμικό επιταχυντή για να τον αντικαταστήσουν με τον νέο».
«Η Ομοσπονδία αποσιωπά συνειδητά ότι ο παλιός γραμμικός επιταχυντής, που παρουσίαζε συνεχώς προβλήματα και απαιτούσε πολύ συχνά επισκευή, παραχωρήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει για ανταλλακτικά, καθώς διαθέτει ίδιου τύπου μηχάνημα», απαντά ο κ. Αδαμίδης.
Όσον αφορά τον νέο επιταχυντή, για τον οποίο η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας, ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης εξηγεί ότι έπρεπε να λυθεί το ζήτημα των ειδικών προδιαγραφών που απαιτούσε ο χώρος εγκατάστασής του αλλά και η διαδικασία ρύθμισης και αδειοδότησής του από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Υπενθυμίζει επίσης ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα διοίκηση, το νοσοκομείο δεν πληρούσε κανέναν όρο της δωρεάς, διότι επί 14 χρόνια δεν είχε προκηρυχτεί καμία μόνιμη θέση επιστήμονα στην Ακτινοθεραπεία. Αυτό λύθηκε με παρεμβάσεις του υπουργείου και της σημερινής διοίκησης, που εξασφάλισαν τις προσλήψεις ενός Επίκουρου Καθηγητή, 2 Επιμελητών Β΄ Ακτινοθεραπευτών, 2 Τεχνολόγων Ακτινοθεραπείας και 2 Ακτινοφυσικών. Σε κάθε περίπτωση, ο νέος γραμμικός επιταχυντής θα δεχθεί τον πρώτο ασθενή μέσα στον Οκτώβριο, διαβεβαιώνει ο κ. Αδαμίδης και διευκρινίζει ότι όλο το διάστημα που το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έμεινε χωρίς εξοπλισμό ακτινοθεραπείας, οι ασθενείς εξυπηρετήθηκαν από τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής Θεσσαλονίκης.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος