Αλεξανδρούπολη: Σεμινάριο αυτοάμυνας για γυναίκες – θύματα βίας

Δωρεάν σεμινάριο αυτοάμυνας για γυναίκες διοργανώνει το Σάββατο (19/03) το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο «Απόλλων».

Το σεμινάριο θα γίνει από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» και σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχουσες τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν πιθανά σενάρια βίας, εξασκούμενες σε τεχνικές αντίδρασης και αποφυγής.

«Δεν στηριζόμαστε μόνο σε Παγκόσμιες ημέρες, αλλά καθ όλη την διάρκεια του χρόνου προσπαθούμε να κάνουμε αρκετές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Δημήτρης Στεφανίδης Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του δήμου, τονίζοντας πως «η γνώση είναι ο καλύτερος σύμμαχος στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά ενάντια στα έμφυλα στερεότυπα και είναι μια ευκαιρία, -γιατί τα τελευταία χρόνια προβάλλεται αρκετά το συγκεκριμένο κοινωνικό ζήτημα- να είμαστε κοντά στον κόσμο και στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη και να φωνάξουμε ότι πρέπει να δείχνουμε μηδενική ανοχή στη βία κατά των γυναικών».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη μέσω του σεμιναρίου 80 γυναίκες οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον πιθανά σενάρια βίας και να εξασκηθούν πρακτικά στις τεχνικές αντίδρασης και αποφυγής με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης τους και του αισθήματος της ασφάλειας μέσω της αυτοπροστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος