Αλεξανδρούπολη – Μ. Σχοινάς: «Τα σύνορα του Εβρου είναι σύνορα της Ε.Ε που συμβολίζουν τις ευρωπαϊκές αξίες»

Από τον μεθοριακό σταθμό στους Κήπους Εβρου ξεκίνησε το πρωί την περιοδεία του στη Θράκη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για την μεγαλύτερη δύναμη της frontex στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι, τα σύνορα του Έβρου είναι σύνορα της Ε.Ε που συμβολίζουν τις ευρωπαϊκές αξίες.

«Έχουμε την μεγαλύτερη χερσαία επιχείρηση της frontex στην Ευρώπη. Εδώ σε αυτό το σύνορο. Είναι ένα σύνορο ευρωπαϊκό είναι ένα σύνορο το οποίο θα φυλάσσεται ,αλλά και ένα σύνορο το οποίο θα συμβολίζει τις Ευρωπαϊκές αξίες γιατί μπορούμε και να φυλάμε τα σύνορα μας αλλά και να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και τις Ευρωπαϊκές αρχές,» είπε ο κ. Σχοινάς.

Νωρίτερα ο κ. Σχοινάς είχε συναντήσεις με αξιωματούχους της frontex και συμμετείχε σε συνοριακή περιπολία στον ποταμό Έβρο.

Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται την Θράκη. Η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο 2016 όταν εγκαινίασε την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή στο Τριεθνές και η δεύτερη πέρυσι στις Καστανιές στα γεγονότα του Εβρου με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος