Αλεξανδρούπολη: Aυλαία για την ΑΚΑΔΗΜΙΑ Δομής Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Εξακόσιοι είκοσι πέντε (625) πολίτες παρακολούθησαν 40 διαλέξεις σε διάστημα 20 εβδομάδων στον φετινό 6ο κύκλο υλοποίησης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, Δομής Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ .Απ΄αυτούς οι 293 συμπλήρωσαν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών, παρακολούθησαν δηλαδή το 60% των διαλέξεων, και έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη φετινή χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσαρμοζόμενη στα δεδομένα που έχουν προκύψει παγκοσμίως εξαιτίας του Covid-19, διεξήγαγε την Ακαδημία διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex. Πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις σε δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, «Κοινωνία και Ευ Ζην» και «Ενέργεια, Περιβάλλον και Ανθρωπος», στο σύνολο της Περιφέρειας, και ως εκ τούτου, για πρώτη φορά, λόγω των μη γεωγραφικών περιορισμών, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις από καθηγητές και άλλων Πανεπιστημιακών τμημάτων της Περιφέρειας, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Επιπλέον, φέτος, συμμετείχαν και τρεις επίτιμοι προσκεκλημένοι Έλληνες καθηγητές, διακεκριμένοι διεθνώς. Συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ» οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διάλεξη του Δρ. Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου – Ψυχίατρου, ενώ στην θεματική ενότητα «ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» διάλεξη του Δρ. Δημήτρη Μπουραντά, καθηγητή Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και του Δρ. Ευθύμιου Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχτές πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η τελετή λήξης οπου συμμετείχαν θεσμικά εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος