Αλεξανδρούπολη: Xρηματοδότηση ζητά ο Δήμος για κατασκευή σφαγείου

Χρηματοδότηση 2.900.000 ευρώ για είκοσι χρόνια (20)από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ) θα ζητήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προκειμένου να κατασκευάσει σφαγείο στις Φέρες.

Αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης εισηγήθηκε τη λήψη του δανείου από το ΤΠκΔ με τους εξής όρους: επιτόκιο ύψους 5,02% για τα πρώτα τρία χρόνια της αποπληρωμής, 6,02 % στα επόμενα επτά και 4,3 % (κυμαινόμενο) για τα εναπομείναντα δέκα.

«Διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος μπορεί να ανταπεξέλθει γιατί τα οικονομικά στοιχεία που έχουμε μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε ένα τέτοιο δάνειο για να κατασκευάσουμε το σφαγείο στις Φέρες το οποίο ουσιαστικά θα εξυπηρετεί και όλο τον νομό,» σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ .Παντελίδης.

« Θα μπορούσαμε να ελαφρυνθούμε κατά το ήμισυ από αυτό το δάνειο εάν πίεζε η δημοτική αρχή προς την υπόσχεση που είχε δώσει η εταιρεία του αγωγού TAP Φ.Α για το ποσό του 1.400.000 ευρώ στο πλαίσιο κοινωνικής εταιρικής ευθύνης,» ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης ,» ο οποίος ψήφισε θετικά για την δανειοδότηση από το ΤΠκΔ.

Ως ένα μεγάλο έργο για τον πρωτογενή τομέα το οποίο θα δώσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην ευρύτερη περιοχή ,χαρακτήρισε την δημιουργία και κατασκευή του σφαγείου, ο αντιδήμαρχος στον πρωτογενή τομέα στις Φέρες Νίκος Γκότσης.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος