Αλεξανδρούπολη: Προσπάθειες αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου

Η αξιοποίηση του οικοπέδου, έκτασης 48 στρεμμάτων και του κτιρίου, εμβαδού 17.000 μ2, που στέγαζε το παλιό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην Αλεξανδρούπολη, στη συνάντηση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με τους βουλευτές του νομού, Αν Γκαρά , Δ. Ρίζο, Γιώργο Καίσα την Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ελένη Δημούδη και τον πρόεδρο της Ν.Ε Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κυριαλάνη.

Κοινή πεποίθηση όλων αποτέλεσε η χρησιμοποίησή του κτιρίου και η μεταστέγαση σε αυτό υπηρεσιών του Δημοσίου, για τη στέγαση των οποίων σήμερα καταβάλλονται μηνιαίως υψηλά μισθώματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε σχετικά: «Ο χώρος δεν μπορεί πλέον να μένει ανεκμετάλλευτος. Πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος της διοίκησης και της τοπικής κοινωνίας.
Ήδη από τον Ιούνιο του 2016 έχει συσταθεί επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, με συντονίστρια την κ. Δημούδη. Η Επιτροπή έχει ήδη στη διάθεσή της αποτύπωση κατόψεων όλων των κτιρίων του παλιού Νοσοκομείου, την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, καθώς και οικονομοτεχνική μελέτη για το κόστος εργασιών αποκατάστασης του φθαρμένου κτιρίου, αλλά και το κόστος κατεδάφισης και ανέγερσης νέου.Στόχος είναι, σε συνεργασία με τους βουλευτές του νομού να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παραχώρησης, αλλαγής χρήσης και αξιοποίησης του οικοπέδου και του κτιρίου, που στέγαζε το παλιό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.”

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος