«Νοσεί» η υγεία στη Σαμοθράκη

«Νοσεί» η υγεία στη Σαμοθράκη, ενώ ο δήμαρχος του νησιού Αθ. Βίτσας με επείγον έγγραφο του προς τον Διοικητή 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτη με κοινοποίηση και στον υπουργό υγείας, σημειώνει πως «υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης εφημεριών και διακομιδών ασθενών από το Κ.Υ.Σ προς το ΠΓΝ-Έβρου, λόγω υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ. Σαμοθράκης.»
Όπως εξηγεί ο κ. Βίτσας, «η παρούσα κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία του Κ.Υ.Σ, αλλά και την ασφάλεια των ασθενών κυρίως κατά την διακομιδή τους.»

«Το πρόβλημα της υγειονομικής κάλυψης της Σαμοθράκης δεν λύνεται με τις μετακινήσεις ιατρών από άλλες υγειονομικές μονάδες, οι οποίες μόνο προσωρινά μπορούν να γίνουν αποδεκτές, καθώς είναι απόλυτα επιβεβλημένες ως επείγουσες κινήσεις ,» σημειώνει σε έγγραφο του προς τον κ. Πλωμαρίτη και ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου ενώ τονίζει πως «χρειάζεται άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Κ.Υ. Σαμοθράκης με αυξημένα κίνητρα και ταυτόχρονα προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων επικουρικών ιατρών 3ετούς θητείας ,ώστε να καλυφθούν τα κενά μέχρι την πλήρωση των οργανικών θέσεων.»

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος