Nέα επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρο Δρίτσα με θέμα την ίδρυση λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη απέστειλε ο δήμαρχος της πόλης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.
Στην επιστολή του ο κ.Λαμπάκης επισημαίνει την αναγκαιότητα λειτουργίας της σχολής ενώ παράλληλα επισυνάπτει το ομόφωνο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ και του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.
Ερώτηση για το ίδιο θέμα το οποίο συνυπογράφουν δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε η βουλευτής Έβρου κ. Αναστασία Γκαρά η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στον Έβρο, θα αποτελέσει σημαντική κοιτίδα ανάπτυξης για την περιοχή, καθώς θα δοθούν κίνητρα και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.»
Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Αν. Δημοσχάκης κατέθεσε με αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής και προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης .
Συγκεκριμένα, η ΠΕΔ-ΑΜΘ αναφέρει πως η υλική υποδομή, ο ώριμος φάκελος, η ύπαρξη έκτασης 148.000 τ.μ. υφισταμένη κατά κυριότητα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με μοναδικό σκοπό την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας και η ευρύτερη τοποθεσία (θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, λιμάνι κλπ.) δημιουργούν την δίκαιη απαίτηση να γίνει η Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη, όπως έχει δρομολογηθεί από το 2000.
Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος