Αλεξανδρούπολη: Επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των Επιμελητήριων Έβρου και Oζούνκιοπρού

Συνάντηση εργασίας με το Επιμελητήριο του Oζούνκιοπρού πραγματοποίησε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη το Επιμελητήριο Έβρου με κύριο θέμα την διερεύνηση ενεργειών για την ενίσχυση της οικονομικής θέσης των δύο περιοχών μέσω συνεργειών και στοχευόμενων ενεργειών για την ενίσχυση της εμπορικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.

Η Τούρκικη αντιπροσωπεία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην περιοχή του Έβρου και ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες επιχειρηματικών επενδύσεων, ενώ επισήμανε σημεία – κλειδιά για την ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών. Η λειτουργία συνοριακού σταθμού για εξυπηρέτηση αποκλειστικά εμπορικών συναλλαγών υπήρξε αφορμή για την συνάντηση από την Τούρκικη πλευρά.

Το Επιμελητηρίου Έβρου είχε ήδη προβεί σε ενέργειες για το εν λόγω ζήτημα και παρουσίασε τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα, ενώ η Τούρκικη αντιπροσωπεία επιβεβαίωσε την δέσμευση της κεντρικής τους κυβέρνησης να στηρίξει το εγχείρημα.

«Πιστεύουμε ότι μια συνεργασία με τις επιχειρήσεις του Έβρου θα οδηγήσει σε αμοιβαία οφέλη. Αναγνωρίσαμε κοινά σημεία δράσεων που ήδη συζητήσαμε με τους αρμόδιους Υπουργούς, οι οποίοι στηρίζουν τον προσανατολισμό των δράσεων μας,» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηρίου του Ουζουνκιοπρού, Ismail Senbas και πρόσθεσε : «το γεγονός ότι υπήρξε προεργασία στο ζήτημα των εμπορικών συνόρων από το Επιμελητήριο Έβρου και την Ελληνική κυβέρνηση σηματοδοτεί ότι σύντομα θα φτάσουμε σε στοχευμένες ενέργειες».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης παρουσίασε την παραγωγική και εξαγωγική δυναμική του Έβρου ανά κλάδο και αναφέρθηκε στις υφιστάμενες εμπορικές σχέσεις και στην πρόσφατη επίσκεψη του Εμπορικού Ακόλουθου της Τουρκίας. Έμφαση δόθηκε από την Ελληνική πλευρά στην επιθυμία για ενίσχυση της αγοράς παροχής υπηρεσιών προς την Τουρκία.

«Η περίοδος επιτάσσει συμμαχίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η περιοχή μας έχει δυναμικές επιχειρήσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν εμπορικά την επικείμενη συνεργασία, με στόχο την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας,» δήλωσε ο κ. Τοψίδης και πρόσθεσε : «ρόλος μας είναι να διευκολύνουμε την πρόσβαση προσφέροντας τα απαραίτητα εργαλεία.Τα νέα Ευρωπαϊκά Προγράμματα λειτουργούν ως καταλύτης να επιλύσουμε κοινές προκλήσεις με τις γειτονικές χώρες.»

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος