Τραγική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο του Έβρου, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στο Γενικό Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ,οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδειες του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Όπως αναφέρει, “ο ασυντήρητος ιατρoτεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των ασθενών, ενώ υπάρχει ασφυξία από την έλλειψη υλικών και φαρμάκων.”
Τρομακτικές είναι οι ελλείψεις προσωπικού και στο Γενικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου. “Τα ρεπό που οφείλονται είναι 6.000 με αυξημένη λόγω της κόπωσης την πιθανότητα λάθους, ενώ τρομερές είναι οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα,” αναφέρει η ΠΟΕΔΥΝ. Επίσης ελλείψεις υπάρχουν σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια,ενώ τα εναπομείνοντα , όπως τονίζει, “είναι χειρίστης ποιότητας με προδιαγραφές περασμένου αιώνα.”
Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος