Αλεξανδρούπολη: Από την «ΑΡΣΙΣ» στην αγκαλιά των γονιών της μια 3χρονη προσφυγοπούλα

Μια τρίχρονη ασυνόδευτη προσφυγοπούλα η οποία φιλοξενείτο στην δομή «ΆΡΣΙΣ» στην Αλεξανδρούπολη επέστρεψε στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων μετά από την ολοκλήρωση των ενεργειών ταυτοποίησης των γονιών της.

«Όλες οι αρχές κινητοποιήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα για να γίνει αυτή η επανένωση και αυτό είναι το πιο θετικό για εμάς και το έργο μας σε σχέση με την προστασία των παιδιών,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η υπεύθυνη της δομής κ. Ερμιόνη Σταμάτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό για εμάς ήταν λυτρωτικό.»

Σύμφωνα με την κ. Σταμάτη «όταν ήρθε η μικρή στον ξενώνα χωρίς κανένα στοιχείο για την μητρική της γλώσσα, η τους γονείς της τα παιδιά ήταν εκείνα που ανέλαβαν πρωτοβουλία για να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανεύρεσης των γονέων προσεγγίζοντας τη μικρή στη μητρική της γλώσσα(ΚΙΡΜΑΝΤΖΗ).Μάλιστα όταν η μικρή επανενωθηκε με την οικογένεια της συμμεριζόμασταν με τα υπόλοιπα παιδιά τα ίδια συναισθήματα νιώθοντας ότι, η συλλογική μας προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία.»
Η μικρή φιλοξενήθηκε μόνο για 1,5 εβδομάδα αλλά ήταν αρκετή ώστε να «δεθεί» με τα υπόλοιπα παιδάκια της ηλικίας της, να αγαπηθεί και να την αγαπήσουν.

Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος