«Είναι ένα σημαντικό βήμα η έκδοση του πενταετούς ομολόγου, ένα σημαντικό βήμα στο συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό που κάνει η κυβέρνηση για την ανόρθωση της οικονομίας,» σχολίασε σε δηλώσεις της από την Αλεξανδρούπολη με αφορμή την χθεσινή έξοδο στις αγορές, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
«Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη ,φαίνεται ότι είναι ένα βήμα μάλλον δρομολογημένο, στημένο δηλαδή σε συνθήκες σχετικά καλές που είχαμε το τελευταίο διάστημα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη θετική απόφαση του Γιούρουγκρουπ τον Ιούνιο, τις θετικές αποτιμήσεις των οίκων αξιολόγησης και είναι και αυτό ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον στρατηγικό μας στόχο που είναι η έξοδος από το πρόγραμμα της επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018 ,με την δυνατότητα πλέον να έχουμε αυτόνομη παρουσία στις αγορές,» είπε η κ. Έφη Αχτσιόγλου
Η κ. Αχτσιόγλου αναφερόμενη στον συνολικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό είπε: «Αναπτύσσουμε ένα σχεδιασμό συνολικό κυβερνητικό για την επόμενη ημέρα, μετά και το κλείσιμο της Β ΄αξιολόγησης και τα θετικά σημάδια που υπάρχουν για την οικονομία και την τάση της ανάκαμψης που σημειώνεται,” και πρόσθεσε”
η βασική μας επικέντρωση είναι να προχωρήσουμε στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τον κόσμο της εργασίας και για την κοινωνική πλειοψηφία.»
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Ξάνθη(νωρίτερα έφτασε στο αεροδρόμιο Δημόκριτος) στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει το υπουργείο Εργασίας για να δεί συγκεκριμένα προβλήματα σε διάφορες περιοχές.
Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος