Αλεξανδρούπολη: Β. Κασαπίδης – «Η αύξηση των διοδίων είναι εντελώς άτοπη»  

 «Η αύξηση  των διοδίων είναι εντελώς άτοπη  διότι ούτε κάποια νέα παροχή προέκυψε  αλλά και ούτε κάποιο μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε  αυτήν την στιγμή  ώστε να δικαιολογήσει την αύξηση των διοδίων», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Αλεξανδρούπολης κ. Βασίλης Κασαπίδης, αναφερόμενος στις μεγάλες αυξήσεις (33%)  στις τιμές διέλευσης στους σταθμούς των διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Όπως εξήγησε, «για άλλη μια φορά αυτή η αύξηση θα δημιουργήσει ένα σημαντικό πρόβλημα στην αγορά. Το κόστος αυτό το επιπλέον θα προστεθεί αναγκαστικά στα προϊόντα καθώς όπως γνωρίζουμε οι περισσότερες επιχειρήσεις προμηθεύονται  εμπορεύματα από τη Θεσσαλονίκη και κυρίως από την Αθήνα και όλο αυτό το κόστος και οι εταιρείες θα το μεταφέρουν ουσιαστικά στα προϊόντα και αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην αγορά».

Ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε και στην πτήση Αλεξανδρούπολη –Ηράκλειο η οποία ξεκινά στις 20 Ιουνίου  με δυο δρομολόγια την εβδομάδα, αλλά και στην συντονισμένη προσπάθεια που έγινε από όλους τους φορείς ώστε να διατηρηθεί αυτή η απ’ ευθείας πτήση με το Ηράκλειο. «Η πτήση αυτή είναι μια διέξοδος για τους Εβρίτες, το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα όλα τα πρακτορεία και φαίνεται πως σε συνεργασία με όλους τους φορείς καταφέραμε να την διατηρήσουμε για τρίτη χρονιά φέτος φέτος», είπε.

Η πτήση θα διατηρηθεί μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ το δρομολόγιο  Αλεξανδρούπολη –Σητεία  διατηρείται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ωστόσο, όπως  παραδέχτηκε ο ίδιος, ενώ τα πάμε καλά με τις εσωτερικές πτήσεις και την προσέλκυση τουριστών, έχουμε μείνει πίσω όσο αφορά την προσέλκυση ξένων επισκεπτών μέσω του αεροδρομίου «Δημόκριτος».

«Οι προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση  πρέπει να είναι κοινή από όλους τους φορείς  .Πρέπει να μπούμε στην διαδικασία  της εξωστρέφειας», τόνισε ο κ. Κασαπίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος