Αλεξανδρούπολη: Ο Δήμος στο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία

Την εμπειρία του από τη διαχείριση της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης ανασυγκρότησης και θωράκισης της περιοχής  κατέθεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης , ο οποίος συμμετείχε  στο 3ο Forum του ΣΠΑΥ, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Συνεδριακό- Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, με κύριο αντικείμενο την ανθεκτικότητα των σύγχρονων πόλεων.

 Στο επίκεντρο του Φόρουμ στάθηκε η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των έξυπνων τεχνολογιών στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας με δημιουργία σύγχρονων κέντρων διαχείρισης κρίσεων.

Μέσα από 9 τραπέζια διαλόγου έγινε ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και όλων των συνεργαζόμενων φορέων και Δήμων συνδιαμορφώνοντας την περιβαλλοντική ατζέντα της επόμενης μέρας.

Παράλληλα, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αλεξανδρούπολης μαζί με 90 δημάρχους από όλη τη χώρα ο κ. Ζαμπούκης υπέγραψε την επίσημη διακήρυξη για την ίδρυση του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία. Πρόκειται για το πρώτο δίκτυο πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία δημιουργώντας έναν μεγάλο αυτοδιοικητικό βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση. Σκοπός του Δικτύου είναι  ο συντονισμός στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας προκειμένου να θωρακιστούν και προστατευτούν οι περιοχές και οι πολίτες στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος