Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για την σύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας

«Πρακτική Άσκηση – Δυνατότητες σύνδεσης Πανεπιστημίου, Αγοράς Εργασίας και Μεταποίησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ», είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 5μμ στο Αμφιθέατρο 1- Εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης, στα Κιμμέρια το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΔΠΘ σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών (Σ.Β.Β.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 «Η πρακτική άσκηση των φοιτητών αποτελεί εφαλτήριο προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης, όπως και μύησης τους στο πνεύμα της αγοράς εργασίας. Μέσω της εκδήλωσης επιδιώκεται να αναδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του ΔΠΘ στην ίδια την Περιφέρεια ΑΜΘ για όλους τους εμπλεκομένους. Οι ευκαιρίες απασχόλησης στη μεταποίηση και η δυνατότητα των αποφοίτων να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα στις πόλεις του Πανεπιστημίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της περιοχής,» σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι διοργανωτές.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του practice affair, διεπαφές γνωριμίας μεταξύ εκπροσώπων επιχειρήσεων της ΑΜΘ και φοιτητών του ΔΠΘ, για την εύρεση θέσεων πρακτικής άσκησης και την διερεύνηση δεξιοτήτων που μπορεί να αποκτηθούν μέσω αυτής.

 Η εκδήλωση είναι υβριδική δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα παρακολούθησης είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος