Αλεξανδρούπολη: Ημέρες Γνωριμίας για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα  συναρπαστικό κόσμο γνώσης και να καλλιεργήσουν στο έπακρο το δυναμικό τους είχαν μαθητές από την Αλεξανδρούπολη και τη Ορεστιάδα οι οποίοι συμμετείχαν στις « Ημέρες Γνωριμίας» που διοργάνωσε το CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά.

Το Κέντρο για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά εντοπίζει μαθητές με αυξημένο δυναμικό και υποστηρίζει προσφέροντας τους εξωσχολικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα από το Πανεπιστήμιο του Johns Hopkins ,έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις προχωρημένες  δυνατότητες τους.

«Θέλουμε να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά της περιοχής να βιώσουν αυτό το μοναδικό και ακαδημαϊκό πρόγραμμα που το έφερε στην Ελλάδα η ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και που πραγματικά αλλάζει τον τρόπο που τα παιδιά μαθαίνουν πράγματα. Είναι καινοτόμος, διαδραστικός ,βιωματικός,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η Διευθύντρια του CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια κ. Γεωργία Τσουλφά.

Όπως τόνισε «τα παιδιά που έχουν υψηλές επιδόσεις στο σχολείο εμείς οι εκπαιδευτικοί πολύ εύκολα τα εντοπίζουμε ,όταν όμως μιλάμε για χαρισματικά παιδιά δεν μιλάμε μόνο για τους αριστούχους. Μιλάμε και για τους μαθητές που μπορεί  να φαίνονται  μέσα στην τάξη αδιάφοροι, να βαριούνται  και όμως εμείς θέλουμε αυτά τα παιδιά που δεν περνάνε στο ραντάρ των εκπαιδευτικών μας, που έχουν ευστροφία που έχουν πρωτοτυπία στη σχέση που έχουν ακόρεστη περιέργεια ,φαντασία. Αυτά τα παιδιά εμείς οι εκπαιδευτικοί τα χάνουμε από τα ραντάρ μας γιατί πάντα έχουμε συνηθίσει να χαρακτηρίζουμε καλό και έξυπνο τον μαθητή ο οποίος έχει υψηλές  σχολικές επιδόσεις που είναι λάθος.»

Σύμφωνα με την κ. Τσουλφά, μέχρι σήμερα από την  ευρύτερη περιοχή του Εβρου έχουν δώσει εξετάσεις περισσότερα από 150 παιδιά, από αυτά τα 50 έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα και 30 μαθητές έχουν φοιτήσει  στο θερινό πρόγραμμα του Κέντρου με υποτροφία.

Το Κέντρο μάλιστα επέλεξε  για το πρώτο του πρόγραμμα και δυο χαρισματικά ταλαντούχα παιδιά από την Αλεξανδρούπολη. Το  κορίτσι έχει τελειώσει  Ιατρική  στην Ελλάδα και το αγόρι έχει τελειώσει με υποτροφία πληροφορική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης . Επίσης υπάρχουν και άλλα εξ ίσου  χαρισματικά παιδιά που σήμερα  φοιτούν  στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και ορισμένα από αυτά είναι και στο Πανεπιστήμιο.

Οι «Ημέρες γνωριμίας» πραγματοποιήθηκαν ενοψει των εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα αντίστοιχα στις 18 και 19 Φεβρουαρίου έτσι ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Κέντρου προκειμένου η επιτυχία τους να τους δώσει την ευκαιρία της πρόσβασης στα ποικίλα προγράμματα που προσφέρει  το Κέντρο, όπως είναι διαδικτυακά, θερινά προγράμματα και τα προγράμματα Σαββατοκύριακου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος