Αλεξανδρούπολη: Δράσεις για παιδιά και γονείς από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης για τη σχολική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιούνται από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή (19 Απριλίου  από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 Οι Ολιστικές Δράσεις για μαθητές, γονείς/κηδεμόνες αλλά και εκπαιδευτικούς της Αλεξανδρούπολης, περιλαμβάνουν: Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης και συγκεκριμένα σε εκπαιδευτική παρέμβαση πρόληψης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός».

Η θεματολογία των δράσεων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού «Έχεις τη δύναμη μέσα σου» και επιλέχθηκε ύστερα από διερεύνηση των αναγκών των μαθητών της περιοχής, σε στενή συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Κοινωνικός λειτουργός του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστας Γεωργούσης  από την έναρξη του προγράμματος πρόληψης  μέχρι και σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 160.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα

Οι δράσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης θα υλοποιούνται στο 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος θα βρίσκεται σταθμευμένος στο Πάρκο Ανεξαρτησίας  από τις 09:00π.μ.–17:00 για τη συμμετοχή σχολικών ομάδων μαθητών/τριών και από τις 17:30 – 19:30 για τη συμμετοχή ομάδων ενηλίκων (γονέων/κηδεμόνων ή/και εκπαιδευτικών)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος