Αλεξανδρούπολη: Δημιουργία παιδιατρικής ΜΕΘ και δωρεάν θέρμανση σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες ανακοίνωσε η Gastrade

Δυο σημαντικές πρωτοβουλίες ως αντισταθμιστικά και  ανταποδοτικά οφέλη από την εγκατάσταση της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Gastrade κ. Κωστής Σιφναίος μετά από συνάντηση και συζήτηση που είχε με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Ζαμπούκη και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, αναφορικά με το πρόγραμμα  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το οποίο ξεκίνησε και επίσημα σήμερα η εταιρεία, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η πρώτη αφορά την δωρεά προς το ΠΓΝΑ δυο παιδικών κλινών ΜΕΘ . «Είναι το πρώτο βήμα. Εάν κριθεί ότι χρειάζονται και άλλες σε βάθος χρόνου θα προχωρήσουμε και σε άλλες ,» είπε ο κ. Σιφναίος ,ενώ η δεύτερη αφορά την τροφοδοσία θέρμανσης με ΦΑ σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της Αλεξανδρούπολης. «Αυτό θα γίνει  μετά από ειδική μελέτη καθώς αναπτύσσεται το Δίκτυο ΦΑ  στην πόλη και σε συνεργασία με τον Δήμο».

Πρόκειται για δυο αιτήματα τα οποία είχε καταθέσει  με επιστολή του  τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Ζαμπούκης προς στην Εταιρεία  τα οποία και έκανε αποδεκτά .

«Με το έργο του LNG  το οποίο θα ξεκινήσει και την εμπορική του λειτουργία σε περίπου δύο μήνες, η Αλεξανδρούπολη πλέον αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δυναμική ,νέους ορίζοντες και νέες προοπτικές ανοίγονται για τους κατοίκους της ,» σχολίασε σε δηλώσεις τους ο κ. Σιφναίος υπογραμμίζοντας πως «σε αυτήν την νέα εποχή για την πόλη ,θέλουμε να προχωράμε μαζί με την τοπική κοινωνία, θέλουμε να προχωρήσουμε σε δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων της πόλης και θα καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων της. Επικεντρωνόμαστε λοιπόν  στο ποιο πολύτιμο αγαθό της πόλης δηλαδή τα παιδιά και στην νεολαία της».

«Εκτός από αυτές τις δυο πρωτοβουλίες που ανακοινώνουμε σήμερα» όπως είπε ο κ. Σιφναίος «έχουν προηγηθεί και άλλες σημαντικές χορηγίες της εταιρείας για εκδηλώσεις στην πόλη, για σημαντικές αθλητικές δραστηριότητες ,αλλά και ενίσχυση σωματείων ,ενώ ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουμε και στο μέλλον».

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την  τοπική κοινωνία, να στηρίξουμε την εξωστρέφεια, στην οποία έχει μπει η Αλεξανδρούπολη όχι με λόγια αλλά με συγκεκριμένες δράσεις που θα δώσουν ενέργεια στο μέλλον της πόλης», συμπλήρωσε.

Το επόμενο διάστημα η Εταιρεία θα συνομιλήσει  με τους τοπικούς φορείς για να παρουσιάσει στο σύνολο του το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Την ικανοποίηση του για τα ανταποδοτικά –αντισταθμιστικά οφέλη εξέφρασε από την πλευρά ο κ. Ζαμπούκης .«Χαίρομαι που η Εταιρεία ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή που ετέθη αυτή η πρωτοβουλία στο τραπέζι για την  δημιουργία Παιδιατρικής ΜΕΘ στο ΠΓΝΑ   προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί. Όσο αφορά την τροφοδοσία θέρμανσης με ΦΑ σε όλες της σχολικές μονάδες της πόλης ο κ. Ζαμπούκης είπε πως «είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς γιατί είναι δαπάνη στον προϋπολογισμό του Δήμου η θέρμανση των εκπαιδευτικών μονάδων».

Εν τω μεταξύ έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη ενημέρωση για την παρουσία της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαν-αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου εντός των υδάτων του Θρακικού, τον τρόπο λειτουργίας της και τη διασφάλιση των όρων ασφάλειας έχει προγραμματιστεί για  σήμερα στις 7μ.μ.

Στη συνεδρίαση θα είναι παρόντες εκπρόσωπος της Gastrade και ειδικοί επιστήμονες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος