Υπόθεση κατασκοπείας: Σήμερα στην Εισαγγελέα Ρόδου η δικογραφία – Η έρευνα συνεχίζεται

Εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, αναμένεται να υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η δικογραφία για τον 52χρονο μάγειρα, πρώην ναυτικού στο «Ε/Γ-Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρείας ΣΑΟΣ και τον 35χρονο γραμματέα του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, για κατασκοπεία.

Ο 35χρονος, τόσο μετά τα όσα του αποδίδει ο 52χρονος, όσο και με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι επιτελείς της Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ε.Υ.Π. καλείται να δώσει εγγράφως και τις δικές του εξηγήσεις.

Σύμφωνα δε με την εφημερίδα “Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ” δεν αναμένεται να τοποθετηθεί αναλυτικά αλλά γενικώς να αρνηθεί την κατηγορία. Παράλληλα αναμένεται να διαπιστωθεί εάν ο Τούρκος πρόξενος θα αιτηθεί αρμοδίως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου να αποδοθούν στο προξενείο ένας υπολογιστής και ένα τηλέφωνο, που κατασχέθηκαν από την οικία του 35χρονου, όπως έπραξε ήδη με επιστολή του στις αρχές, αναφέροντας πως αυτά ανήκουν στο Προξενείο.

Η έρευνα όμως συνεχίζεται και αυτή τη φορά στο στόχαστρο των αρχών έχουν βρεθεί τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην περίπτωση οι δύο κατηγορούμενοι να έχουν καταγράψει τις δραστηριότητες αλλά και τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κω και στη Νίσυρο.

Τέλος, η έρευνα έχει επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως είχαν γίνει αποδέκτες πρότασης στρατολόγησης από τον 52χρονο, κυρίως ναυτικούς που εργάζονται σε πλοία της γραμμής που προσεγγίζουν νησιά της Δωδεκανήσου, σύμφωνα και με όσα ισχυρίζεται ότι του είπε στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους ο γραμματέας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος