Β. Μανιάς: Δυσαρέσκεια επιχειρηματιών εστίασης για το Πρόγραμμα ‘’Νησίδα’’της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο μεγάλος όγκος των επιχειρήσεων εστίασης στο Ν. Αιγαίο δεν ωφελήθηκε από το πρόγραμμα ΝΗΣΙΔΑ, χρηματοδοτούμενο με 35 εκατομμύρια ευρώ, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν, Αιγαίου ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ (Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης Κω) Βασίλης Μανιάς.
Ο κ. Μανιάς ανέφερε πως από τις 1.100 επιχειρήσεις σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, ωφελήθηκαν μόνο 540,το 1/10 δηλαδή από τις 5.000 που δραστηριοποιούνται στη Περιφέρεια.

Το 80% των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης αποκλείστηκε εξαρχής από το πρόγραμμα λόγω κριτηρίων επιλεξιμότητας, οπότε και δεν υπέβαλαν σχετικό αίτημα, σε αντίθεση με το λιανεμπόριο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μανιάς, είναι μικρό το ποσόν των 35 εκατομμυρίων που διέθεσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για όλο το πρόγραμμα (σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες που διέθεσαν μεγαλύτερα κονδύλια) όταν μάλιστα η εστίαση αποτελεί σχεδόν το μονοπώλιο και τη κύρια πηγή εσόδων στην τοπική οικονομία.

Ο κ Μανιάς απέδωσε ευθύνες στην Περιφέρεια για τη διαχείριση του προγράμματος μιλώντας για κακό σχεδιασμό. Υποστήριξε ότι κακώς ο κλάδος δεν εντάχθηκε σε ξεχωριστή κατηγορία και συμπεριλήφθηκε μαζί με το τουρισμό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου επιχειρήσεων Εστίασης έκανε λόγο για “μεγάλα λάθη τα οποία, όπως επεσήμανε, πρέπει άμεσα να διορθωθούν με την υποβολή ενστάσεων ώστε να αποκατασταθεί το δίκαιο ιδιαίτερα σε ένα κλάδο που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλον και παραμένει κλειστός μισό και πλέον χρόνο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος