Β. Κικίλιας: Αισιοδοξία για την τουριστική σαιζόν του 2022

Στις πολύ καλές προοπτικές της τουριστικής σαιζόν του 2022 αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο νησί της Ρόδου.

Ο υπουργός έφθασε στη Ρόδο το μεσημέρι και το απόγευμα είχε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας και επισκέφθηκε το δημαρχείο, ενώ αύριο το πρωί (23/10) θα έχει συναντήσεις με παράγοντες του τουρισμού και της αγοράς.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα στοιχεία των αφίξεων και των τουριστικών εσόδων, προβλέποντας ότι το 2022 θα είναι μια ακόμα καλύτερη σαιζόν. Ήδη προ ημερών στο Παρίσι κλείστηκαν συμφωνίες με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες για αύξηση των πτήσεων τους από την άνοιξη, ενώ αντίστοιχες συμφωνίες θα γίνουν στην έκθεση του Λονδίνου και σε άλλες μεγάλες τουριστικές αγορές. Επίσης αναμένεται να υπογραφεί σχετική διακρατική συμφωνία κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα τον Δεκέμβριο.
«Πρέπει να είναι όλα έτοιμα την άνοιξη» είπε ο υπουργός «για να απολαύσουν οι επισκέπτες μας ποιοτικές υπηρεσίες και ανώτερη τουριστική εμπειρία. Στόχος είναι περισσότεροι τουρίστες σε περισσότερο χρόνο, ώστε σιγά-σιγά να μιλάμε για προορισμό 12 μηνών».
Ο Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη επίσης τις τοπικές αρχές για την επιτυχή διαχείριση της τουριστικής σαιζόν εν μέσω πανδημίας, η οποία αποτέλεσε όπως είπε την καλύτερη διαφήμιση.
Β. Κικίλιας: Αισιοδοξία για την τουριστική σαιζόν του 2022
Στην απροσδόκητα καλή πορεία της τουριστικής σαιζόν αναφέρθηκε και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, εκτιμώντας ότι ήταν αποτέλεσμα και της καλής συνεργασίας όλων των φορέων του Νοτίου Αιγαίου. Τόνισε ακόμα ότι είναι σημαντικό για την περιοχή να είναι ενισχυμένο το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο αποκάλεσε «στρατηγείο».
«Σας άκουσα και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας: η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα έρθει από τον τουρισμό. Εδώ στη Ρόδο χτυπάει η καρδιά του ελληνικού τουρισμού» παρατήρησε ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος