Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Να ανακληθεί η απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ο ΒΥΡΩΝ, Ελπίδας Νασιοπούλου από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ καταγγέλλει η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου απαιτώντας την άμεση ανάκληση της.

Η εκπαιδευτικός απειλείται με απόλυση από το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «Πρωτοπορία» στη Ν. Ιωνία, “με την απαράδεκτη – όπως υπογραμμίζει η Β’ ΕΛΜΕ –  δικαιολογία της συνδικαλιστικής δράσης σε μαθητές, επειδή τους μίλησε για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την αντίστοιχη αργία των φροντιστηρίων”.

Παράλληλα “καταγγέλλει το αντιπαιδαγωγικό και αντιεκπαιδευτικό κλίμα που επικρατεί στο συγκεκριμένο φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης που θέλει τον καθηγητή υπόλογο για τις ιδέες του, διαφορετικά τον παύει προκαλώντας στους μαθητές αποδιοργάνωση, και καλλιεργώντας την απάνθρωπη αντίληψη ότι ο δάσκαλος είναι αναλώσιμος”.

“Δε θα επιτρέψουμε – υπογραμμίζει η Β!ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου – το καθεστώς εργασιακής γαλέρας με τους εκπαιδευτικούς φιμωμένους, που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τους μισθούς εξαθλίωσης, τις ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις, την πλειάδα εξωδιδακτικών καθηκόντων και απλήρωτων υπερωριών”, αποδίδοντας ταυτόχρονα τεράστιες ευθύνες στα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος – Καταδικάζουμε την απόλυση της εκπαιδευτικού

Και το Εργατικό Κέντρο Βόρειας Δωδεκανήσου καταδικάζει την απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Ν. Αττικής ο ΒΥΡΩΝ.

Ταυτόχρονα καταγγέλλει το κλίμα εκφοβισμού προς τους εκπαιδευτικούς που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στις ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης και στέκεται αλληλέγγυο στην εκπαιδευτικό απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση της.

“Η ελευθερία της έκφρασης είναι κατακτημένο δικαίωμα μέσα από τους αγώνες του λαού μας. Δεν θα τους το χαρίσουμε”, υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος