Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε πολίτες στην Κάρπαθο – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Δύο νεαροί ηλικίας 19 και 23 ετών συνελήφθησαν από τη Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Καρπάθου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτες κατ’ εξακολούθηση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλα δύο μέλη της συμμορίας, ηλικίας 20 και 21 ετών .

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε πολίτες στην Κάρπαθο – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Σύμφωνα με καταγγελίες άτομο προσποιούμενο υπάλληλο λογιστικού γραφείου καλώντας τηλεφωνικά πέντε πολίτες έπεισε δύο γυναίκες να δώσουν κοσμήματα και χρήματα που φύλασσαν στο σπίτι τους ενώ παρότρυνε τη μία να κάνει ανάληψη μετρητών από τραπεζικό κατάστημα, και να τα παραδώσει σε «συνάδελφο» του, με τον οποίον συναντήθηκαν σε προκαθορισμένο σημείο, προκειμένου να τα καταγράψει για να επιδοτηθούν από το κράτος και να αποφύγουν τη φορολόγηση τους.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε πολίτες στην Κάρπαθο – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δύο δράστες και βραδινές ώρες της 18-06-2026 εντόπισαν την 23χρονη κατά την επιβίβασή της σε πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Στην κατοχή της βρέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και χρυσαφικών.

Μετά από έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αποκρύψει τα υπόλοιπα αφαιρεθέντα σε δωμάτιο που είχαν νοικιάσει για τον σκοπό αυτό. Χθες το βράδυ εντοπίσθηκε ο 19χρονος όταν μετέβη στο κατάλυμα για να παραλάβει τα κλοπιμαία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος