Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου οδήγησαν την “κούρσα” του τουρισμού της Ελλάδας

Κατά 15% αυξημένη ήταν φέτος η τουριστική σεζόν στο Νότιο Αιγαίο σε σχέση με το 2019. Η Ρόδος υποδέχθηκε 2,5 εκατομμύρια επιβάτες, ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ του 2019, κατά το οποίο επισκέφθηκαν το νησί 2,3 εκατομμύρια ταξιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση 9%. Με 6% αύξηση έκλεισε η σεζόν και στην Κω.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στις διεθνείς αφίξεις, σε σχέση με το προ πανδημίας ρεκόρ, με ποσοστό 56%, σημείωσε η Σαντορίνη, την οποία επισκέφθηκαν 811.000 επιβάτες, σε σύγκριση με τους 519.000 του 2019, μέσω 5.700 απευθείας πτήσεων στο αεροδρόμιο του νησιού, ενώ διψήφιο ήταν και για την Μύκονο το ποσοστό υπέρβασης του 2019 και συγκεκριμένα 21%, αφού από τους 475.000 επιβάτες στο νησί αφίχθησαν φέτος 575.000.

Άγγλια και Γερμανία οι κορυφαίες αγορές για τα Δωδεκάνησα – Άγγλία και Ιταλία για τις Κυκλάδες

Για το νησί της Ρόδου, νούμερο ένα αγορά αποτελεί η Μεγάλη Βρετανία με ποσοστό 24%. Ακολουθεί με 21% η Γερμανία, ενώ την 3η, 4η και 5η θέση συνθέτουν αντίστοιχα Πολωνία, Ισραήλ και Γαλλία.

Η παραδοσιακή για την Κω αγορά της Γερμανίας επιβεβαίωσε και φέτος την τάση να αναδεικνύεται η μεγαλύτερη αγορά για το νησί του Ιπποκράτη. Με το υψηλό ποσοστό του 33% προσπερνάει κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες την Μεγάλη Βρετανία που έρχεται 2η.

Στην 3η θέση με 9% βρίσκεται η Ολλανδία, άλλη μια δημοφιλής αγορά για την Κω και στην 4η η Πολωνία, η νέα δυνατή αγορά των τελευταίων ετών για το νησί της Κω, όπως και της Ρόδου.

Για την Μύκονο, οι Ιταλοί υπήρξαν η κορυφαία της αγορά με 29% με τους Άγγλους να ακολουθούν στη 2η θέση με 20%. Την πεντάδα για το νησί των ανέμων συμπληρώνουν Γάλλοι, Γερμανοί και Ελβετοί.

Οι ίδιες αγορές με την αντίστροφη σειρά βρίσκονται στην πρώτη δυάδα για το νησί της Σαντορίνης, όπου οι Άγγλοι «έδωσαν» το 26% των διεθνών αφίξεων και οι Ιταλοί το 24%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος