Στους δρόμους σήμερα οι εκπαιδευτικοί σε Ρόδο, Κω και Νίσυρο

Αντιδρούν στη σύλληψη και κράτηση δύο συναδέλφων τους που βρέθηκαν στη δίνη οικογενειακής διένεξης

Για εξοργιστική αντιμετώπιση και απολύτως άδικη κράτησή των εκπαιδευτικών στη Ρόδο, ως εγκληματιών, κάνει λόγο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στη δίνη της οικογενειακής διένεξης για την επιμέλεια δύο παιδιών, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της συνέργειας σε αρπαγή ανηλίκων, σε βαθμό κακουργήματος

«Πρόκειται για ένα ακραίο περιστατικό όπου εκπαιδευτικοί προσάγονται ως εγκληματίες μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των μαθητών τους» αναφέρει και ζητά την απόσυρση της δίωξής τους.

Στους δρόμους σήμερα οι εκπαιδευτικοί σε Ρόδο, Κω και Νίσυρο

Τα Δημοτικά Σχολεία της Ρόδου είναι σήμερα κλειστά, λόγω  των στάσεων εργασίας που προκήρυξαν η ΔΟΕ και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου, για τη σύλληψη και κράτηση των συναδέλφων τους.

Αυτή την ώρα, που απολογείται η εκπαιδευτικός (ο διευθυντής του σχολείου νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο και οι γιατροί δεν επέτρεψαν τη μετάβασή του στο δικαστήριο) πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Συμπαράσταση από τους εκπαιδευτικούς από Κω και Νίσυρο

Σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12μμ στη Πλατεία Ελευθερίας Κω, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς που κρατούνται αναίτια, όπως τονίζουν, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή» προχωρούν σήμερα Πέμπτη 18 Απρίλη, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω-Νισύρου.

Παράλληλα απαιτούν την άμεση νομική και ηθική τους αποκατάσταση και την προάσπιση, από την πολιτεία του κύρους του εκπαιδευτικού λειτουργήματος.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μέγα, Καλλιόπη Βερβέρογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος