Σε «Κράμερ εναντίον Κράμερ» εξελίσσεται η δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια δύο παιδιών στη Ρόδο

Τι λένε οι δικηγόροι των δύο πλευρών στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου

Για «παρανομίες και αυθαιρεσίες που δεν τιμούν το νομικό σύστημα», έκανε λόγο σήμερα -μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου- ο ένας εκ των δικηγόρων της μητέρας, που κατηγορείται για αρπαγή ανηλίκων, απείθεια και αντίσταση, Γιώργος Μαυρομμάτης.

«Δεν προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία η βίαιη απομάκρυνση παιδιών από τους γονείς», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «η μητέρα σε βάρος της οποίας ασκήθηκε δίωξη για πλημμελήματα, κρατείται γιατί ο ανακριτής δεν είχε χρόνο να συντάξει κατηγορητήριο και να πάρει απολογίες». Σημειώνεται ότι στην ίδια δικογραφία εντάχθηκαν και οι δύο εκπαιδευτικοί, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη σε κακουργηματική μορφή.

Ο κ. Μαυρομμάτης επισήμανε ότι ο πατέρας δεν έχει την επιμέλεια των παιδιών, τονίζοντας ότι η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου δεν έχει ισχύ στην Ελλάδα. Πρόσθεσε δε, ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, σε περίπτωση που ελήφθη υπόψη η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου. Ο δικηγόρος κατήγγειλε επίσης την αντιμετώπιση της μητέρας από την Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας ότι της ασκήθηκε ακραία σωματική βία για να της αποσπάσουν τα παιδιά.

Δηλώσεις του δικηγόρου του πατέρα Δημήτρη Βερβέρη

«Ο μόνος νόμιμος κηδεμόνας των παιδιών είναι ο πατέρας» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο δικηγόρος του, Δημήτρης Βερβέρης. Ανέφερε ότι υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου από το 2023 να επιστραφούν τα παιδιά στον πατέρα, σημειώνοντας ότι η μητέρα τα παρακρατεί παρανόμως. «Είναι δραματικό ένας πατέρας να έχει να δει τα παιδιά του 2,5 χρόνια γιατί έτσι αποφάσισε η μητέρα» δήλωσε, τονίζοντας ότι σ’ αυτή την υπόθεση έχουν ειπωθεί πολλά ψέματα. Κατέστησε δε σαφές, ότι το μόνο αρμόδιο δικαστήριο να κρίνει τη διαφορά των γονέων είναι το δικαστήριο της πολιτείας της Φλόριντα στην Αμερική και αυτό έχει κρίνει.

Σ’ ότι αφορά στα παιδιά είπε ότι αυτά είναι με τον πατέρα, χαρούμενα και ευτυχισμένα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος