Στη Βουλή το θέμα του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου

«Σε μια κλωστή κρέμεται η τύχη του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου. Η συνεχιζόμενη αδιαφορία πλήττει ανεπανόρθωτα το μνημείο νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ερώτηση που κατέθεσαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών.

Στη νέα ερώτηση, μεταξύ άλλων ζητείται να κατατεθούν στη Βουλή το σύνολο των επισήμων εγγράφων που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ των δυο Υπουργείων και του Δήμου Ρόδου, μετά και την πρόσφατη απόρριψη της ένταξης του έργου αποκατάστασης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Όπως τονίζουν οι δύο Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο οι ίδιοι όσο και σύσσωμη η ροδιακή κοινωνία, ζητούν ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έπρεπε να υλοποιηθούν μεταξύ των Υπουργείων και της δημοτικής αρχής για τη διάσωση του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου. Παρά τους ρητούς όρους που τέθηκαν στον Δήμο Ρόδου, το «πάγωμα» και η μη-τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών τα τελευταία δύο έτη, θέτει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και του αφαιρεί δυνατότητες χρηματοδότησης.
Οι τομεάρχες ζητούν επίσης να πληροφορηθούν πώς ακριβώς σκοπεύει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να συνδράμει, αλλά και να πιέσει, τον Δήμο Ρόδου για την αποπεράτωση και υποβολή των μελετών και για ποιους λόγους το Υπουργείο Εσωτερικών δεν ενέκρινε την υποβληθείσα πρόταση του Δήμου Ρόδου στο «Φιλόδημος Ι» και την, λίγους μήνες μετά, νέα πρόταση στο μετονομαζόμενο σε πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος