Σε πικετοφορία καλεί το Εργατικό Κέντρο Βόρειας Δωδεκανήσου την Πέμπτη

Πικετοφορία με κεντρικό σύνθημα, «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα – κάτω τα χέρια από το 8ωρο», το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος καλεί εργαζόμενους και σωματεία σε πικετοφορία στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης με αφετηρία τη πλατεία Ελευθερίας.

“Τώρα, υπογραμμίζει, πρέπει να δώσουμε τη μάχη ακόμα πιο θαρρετά. Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός δεν χωράει. Η κυβέρνηση δεν ετοιμάζει νόμους για τη προστασία της εργασίας αλλά νόμους για τη προστασία των κερδών της εργοδοσίας”, τονίζει στο κάλεσμα της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.
Χαρακτηρίζει πολύ χειρότερες τις πρώτες διατάξεις του νομοσχεδίου, “από αυτές που είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Από τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με την κατάργηση του 8ώρου και τις απλήρωτες υπερωρίες, μέχρι τη γενίκευση της εργασίας τις Κυριακές και την προσπάθεια να απαγορευτεί τυπικά και ουσιαστικά ο ίδιος ο χαρακτήρας της συνδικαλιστικής οργάνωσης και το δικαίωμα στην απεργία”.
“Δεν τους χαρίζουμε το 8ωρο. Βαδίζουμε στο δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης, αντλούμε δύναμη από αυτό, διατρανώνουμε την αντίθεση μας και προετοιμάζουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις”, καταλήγει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος