Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας προχωρά η ΕΙΝΑΠ σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 15:00, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη και τα ζητήματα που, όπως υποστηρίζει, αναδείχθηκαν σχετικά με την ασφάλεια των ασθενών, τη λειτουργία ιδιωτικών δομών υγείας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα στον χώρο της Υγείας, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση επανέφερε στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία σε ιδιωτικές μονάδες και φαινόμενα παραβατικής άσκησης της ιατρικής.
Παράλληλα, στρέφει τα πυρά της κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον ότι αντί να στηρίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας και τους υγειονομικούς που διεκδικούν ενίσχυση των νοσοκομείων, επιλέγει να υπερασπίζεται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο της Υγείας.
Η ΕΙΝΑΠ υποστηρίζει ακόμη ότι οι πρόσφατες εξαγγελίες για ελέγχους συνιστούν έμμεση παραδοχή ότι υπήρχε ήδη το αναγκαίο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο, όπως αναφέρει, δεν εφαρμόστηκε επαρκώς τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, επικρίνει τις αναφορές του υπουργού στις ιδιωτικές μονάδες υγείας ως επενδυτικές ευκαιρίες, κάνοντας λόγο για «κερδοσκοπικό κομπογιαννιτισμό».
«Ως εδώ. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τους ασθενείς», τονίζει η Ένωση, ζητώντας την άμεση στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών, τη διενέργεια ουσιαστικών ελέγχων και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβίασης της επιστημονικής και ιατρικής δεοντολογίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος