Ρόδος: Για “προχειρότητα” καταγγέλλει τον ΕΟΤ ο Γ. Χατζημάρκος

Για προχειρότητα καταγγέλλει τον ΕΟΤ, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με επιστολή του προς τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, που κοινοποιείται στον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και την πρόεδρο του Οργανισμού Άντζελα Γκερέκου.

Αφορμή, όπως υποστηρίζει ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, “η καθυστέρηση στην έγκριση των προγραμμάτων τουριστικής προβολής των Περιφερειών, με πρόσχημα την έκδοση νέας εγκυκλίου που θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις έγκρισης των δράσεων”.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του ΕΟΤ, «λόγω διαφοροποίησης της διαδικασίας έγκρισης των ετησίων προγραμμάτων των Περιφερειών, πριν να εγκριθεί το πρόγραμμά σας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Τ και ακολούθως να λάβετε τη σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας μας, θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί η έκδοση της εγκυκλίου, η οποία θα περιλαμβάνει πληροφορίες που θα αφορούν τη διαδικασία παραχώρησης της σύμφωνης γνώμης αλλά και λεπτομέρειες για την κατάρτιση των προγραμμάτων τουριστικής προβολής» ενώ ταυτόχρονα ζητείται και η κατανόηση των Περιφερειών «καθώς μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, θα χρειαστεί κάποιο διάστημα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: «Ο εν λόγω χειρισμός του ΕΟΤ υποδηλώνει προχειρότητα που δεν αρμόζει στον πρωταθλητισμό, που τουλάχιστον εμείς ως Περιφέρεια έχουμε επιτύχει, δεν ταιριάζει στο σύγχρονο brand name «Ελλάδα» και τη φήμη που έχει χτίσει η χώρα. Η αξιοπιστία μας, που σημειωτέον κερδήθηκε με μεγάλο αγώνα, επιβάλλει να είμαστε έτοιμοι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2023 να εφαρμόσουμε το σχέδιο, που χρηματοδοτούμε εξ ολοκλήρου από Ίδιους Πόρους, και στηρίζει το αδιαμφισβήτητο θεμέλιο της οικονομίας των νησιών μας.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος