Προτάσεις για την ασφαλή λειτουργία των ΑΕΙ από τους συλλόγους εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ανορθολογικά, αντιφατικά και επικίνδυνα χαρακτηρίζουν τα μέτρα με τα οποία επαναλειτουργούν τα πανεπιστήμια, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Σύλλογοι Διοικητικού Προσωπικού, ΔΕΠ, ΕΕΠ/ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Η ΚΥΑ που εκδόθηκε για την λειτουργία των ΑΕΙ περιλαμβάνει μέτρα που είναι επιστημονικά ανορθολογικά, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα αντιφατικά και επικίνδυνα. Για παράδειγμα, η διδασκαλία σε αίθουσες με τη «μέγιστη δυνατή πληρότητα», δηλαδή χωρίς καθόλου αποστάσεις μεταξύ των παριστάμενων, ακόμη και σε αίθουσες που μπορεί να είναι χωρητικότητας 100 ατόμων, θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Την ίδια στιγμή η είσοδος στα κυλικεία επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες, ενώ πρέπει να τηρούνται αποστάσεις!» αναφέρουν μεταξύ άλλων και προτείνουν μέτρα όπως:
•Διενέργεια δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών ελέγχων εντός των χώρων του Πανεπιστημίου -σε όλα τα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου- και των φοιτητικών εστιών με την ευθύνη του ΕΟΔΥ, για όλη την κοινότητα, εμβολιασμένους ή μη.
• Στοχευμένες καμπάνιες ενημέρωσης των φοιτητών/τριών, εργαζόμενων και διδασκόντων/ουσών με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
• Διεξαγωγή μαθημάτων και εργαστηρίων με τήρηση αποστάσεων σε χώρους που θα πληρούν όλες τις υγειονομικές συνθήκες (χώροι με παράθυρα και επαρκή αερισμό) και θα απολυμαίνονται με μεγάλη συχνότητα. Επιπλέον αξιοποίηση αμφιθεάτρων, αιθουσών, συνεδριακών κέντρων, για την αραίωση των φοιτητών και φοιτητριών, και πρόσληψη πρόσθετου διδακτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.
• Αγορά ειδικών συσκευών απολύμανσης αέρα για αίθουσες διδασκαλίας και κλειστούς χώρους με ελλιπή αερισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος