Παρατείνεται το καθολικό lockdown στην Κάλυμνο μέχρι 17 Μαΐου – Κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ

Για μία ακόμα εβδομάδα, μέχρι τη Δευτέρα 17 Μαΐου, παρατείνεται το καθολικό lockdown στη Κάλυμνο, λόγω επιβαρυμένου υγειονομικού φορτίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Ανακοινώθηκε επίσης ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Π.Ε. Καλύμνου είναι 27.

Την αποστολή περισσοτέρων εμβολίω, προκειμένου ν’ ανοίξει και δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο, ζητά με επιστολή του προς το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου. Σημειώνεται ότι η ηλικιακή ομάδα 40-44 υποχρεώνεται να μεταβαίνει στη Ρόδο για εμβολιασμό.
Ο Ιατρικός Σύλλογος σημειώνει ότι μόνο το διήμερο 2 έως 4 Μαΐου τα κρούσματα στο νησί ανήλθαν σε 106. Δραματική έκκληση απευθύνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας covid του Νοσοκομείου Καλύμνου προς τη τοπική κοινωνία, συστήνοντας την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς.
Όπως δηλώνουν οι υγειονομικοί 24 ώρες το 24ωρο δίνουν ένα πρωτόγνωρο αγώνα με τον υποστηρικτικό μηχανισμό και έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της φυσικής αντοχής τους.

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ

Nα θωρακιστεί άμεσα η Κάλυμνος με υγειονομικό προσωπικό, πρότεινε στον υπουργό Υγείας, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο πρώην υπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Επισήμανε την ανάγκη για έκτακτη στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να αντιμετωπιστούν με άμεσο τρόπο τα κρούσματα και να ενισχυθεί η υγειονομική θωράκιση του νησιού, καθώς επίσης να ενταθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών.

Για πλήρη η αποτυχία των κυβερνητικών χειρισμών στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί της Καλύμνου κάνει λόγο η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ
Επικρίνει τη κυβέρνηση γιατί θεώρησε ότι η Κάλυμνος μπορούσε και έπρεπε να ακολουθήσει το οριζόντιο μέτρο του ανοίγματος της εστίασης, μετά από 6 μήνες γενικού λοκντάουν και αναστολή των περισσότερων οικονομικών δραστηριοτήτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξουθένωση των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών του νησιού και με καταγεγραμμένα 112 θετικά κρούσματα στις 3/5/2021.
Παράλληλα χρεώνει ευθύνες στη πολιτική ηγεσία γιατί με εντολή της άνοιξε την εστίαση στις 3/5/2021 και ενώ γεμάτες ήταν οι 16 κλίνες ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Καλύμνου, και καθημερινές οι εισαγωγές νέων περιστατικών και οι αεροδιακομιδές των σοβαρότερων από αυτά σε άλλα περιφερειακά Νοσοκομεία, για να ξανακλείσει με επείγουσα απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στις 5/5/2021.
Η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου διερωτάται “αν αυτό δεν αποτελεί ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι;”.
Ταυτόχρονα ζητά να μάθει ποια μέτρα λήφθηκαν από τις τοπικές αρχές κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού σε εκκλησίες.
Ποια μέτρα στήριξης έχουν ληφθεί για τη στήριξη του Νοσοκομείου Καλύμνου σε προσωπικό εξειδικευμένο και υγειονομικό υλικό.
Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την επίσπευση των εμβολιασμών ούτως ώστε να μπορέσει το νησί να υποδεχθεί επισκέπτες ενόψει της θερινής περιόδου.
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση των «αρίστων» για τη στήριξη των επιχειρηματιών της Καλύμνου, που έκαναν προγραμματισμό για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη παράταση του καθολικού λοκντάουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος