Π .Φωνιαδάκης: Θα παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη όποιος ξηλώσει ξύλινους διαδρόμους για ΑμεΑ

Με μελανά χρώματα περιέγραψε τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι συμπατριώτες μας με αναπηρίες, στη Ρόδο ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ, Παναγιώτης Φωνιαδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

“Από τη μη προσβασιμότητα στις παραλίες μέχρι και την αδυναμία μετακίνησης με Λεωφορεία, λόγω έλλειψης καυσίμων”, όπως ανέφερε.

“Στα λίγα λεπτά που μας δόθηκαν, πριν από την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου στις 28 Ιουνίου και κάτω από αφόρητη πίεση δεν προλάβαμε να θίξουμε ζωτικά ζητήματα, που ταλανίζουν τον Σύλλογο, όπως αυτό του χρέους των 70.000 ευρώ”, εξήγησε ο κ Φωνιαδάκης

Για το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες της Ρόδου, που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, όπως ανέφερε, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε, ότι θα εγκατασταθεί στις 15 Ιουλίου.

“Δεν είναι δυνατόν η Ρόδος, παρά τις εκκλήσεις του Συλλόγου” να μη διαθέτει συστήματα πρόσβασης SEA TRAC στις παραλίες όταν άλλες πόλεις έχουν δεκάδες” σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου μεταφέροντας και τις ανησυχίες των Ξενοδόχων, που αναζητούν προσβάσιμη παραλία για τους πελάτες τους.

“Με τους ξύλινους διαδρόμους δεν λύνεται το πρόβλημα” υπογράμμισε ο κ Φωνιαδάκης, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η καταγγελία του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ότι ακόμα και τους ξύλινους διαδρόμους, που έχουν τοποθετηθεί τους πήραν κάποιοι και τους κάνανε κιόσκια. Οι διάδρομοι ειδικά στο ΕΛΛΗ, όπως επισήμανε, θα τοποθετηθούν σε λίγες μέρες .

“Όποιος όμως τολμήσει αυτή τη φορά και τους ξηλώσει θα πάει στον εισαγγελέα” προειδοποίησε ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως εξαιρετικά οδυνηρή  τη δοκιμασία των 218 συνανθρώπων μας με παραπληγία και τετραπληγία στη Ρόδο, που δεν μπορούν να μετακινηθούν με τα Λεωφορεία, λόγω μη προσβασιμότητας και δεν κυκλοφορούν στους δρόμους παραμένοντας στο σπίτι τους .

“Ζητάμε απεγνωσμένα καύσιμα μια δυο φορές να γεμίζουν το μήνα τα δυο Λεωφορεία μας και το αίτημα μας στο δήμο συνεχώς απορρίπτεται. Είμαστε η μοναδική κατηγορία που χτυπήθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό και από τα μνημόνια και από την πανδημία και τα επιδόματα μας των 300, 400, 500 ευρώ, όχι μόνο καθηλώθηκαν από το 2011, αλλά περικόπηκαν και άλλο” πρόσθεσε ο κ Φωνιαδάκης μη παραλείποντας να αναφερθεί και στην ευθύνη του κράτους να μην προχωρήσει ακόμα και στις προβλεπόμενες προσλήψεις των 17 ΑμεΑ σε υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα, παραμένοντας εδώ και μήνες στο στάδιο της προεπιλογής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος