Οι αγροτικοί ιατροί αναλαμβάνουν από Δευτέρα τα rapid test στη Δ.Ε. Ηρακλειδών στη Κω

Στους αγροτικούς ιατρούς, στα ιατρεία Καρδάμαινας και Κ.Υ. Αντιμάχειας και όχι στη μετακίνηση μονάδας του ΕΟΔΥ, μεταφέρεται τελικά η λύση στο πρόβλημα της πραγματοποίησης των rapid test στους μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων και του Νηπιαγωγείου, των δημοτικών κοινοτήτων στη Κω.

Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά κατά τη συνάντηση του με τους γονείς, τη Πέμπτη το απόγευμα, τα διαγνωστικά τεστ θα δίνονται από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ΚΥ Κω και θα διενεργούνται από τους αγροτικούς ιατρούς.

Στη συνάντηση ωστόσο δεν καθορίστηκε ο τρόπος της καταγραφής των τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στάλθηκαν από την συντονίστρια του ΕΟΔΥ ιατρό του Νοσοκομείου Νατάσα Κομίνη στο αγροτικό ιατρείο της Καρδάμαινας οι κλειδάριθμοι για να καταχωρούνται τα τεστ των μαθητών από τη προσεχή Δευτέρα. Αναμένεται και η αποστολή ανάλογων κωδικών στο Ιατρείο της Αντιμάχειας.

Εντωμεταξύ συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή για 4η μέρα η αποχή των μαθητών-τριών από τα μαθήματα με ποσοστό συμμετοχής 100% . Οι Σύλλογοι Γονέων θα περιμένουν, σύμφωνα με δηλώσεις τους, να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις καθώς είναι, όπως υποστηρίζουν, δυσβάστακτο το ποσόν που καλούνται να πληρώσουν στα ιδιωτικά εργαστήρια, (για ένα μόνο παιδί 30 ευρώ κάθε εβδομάδα) λόγω έλλειψης κλιμακίου του ΕΟΔΥ και λόγω έξαρσης των κρουσμάτων στα σχολεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος