ΟΕΝΓΕ: Τα Νοσοκομεία δεν είναι τσιφλίκια των διοικητών – Να πληρωθούν οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Λέρου

Τον διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, Νικόλαο Χαραλάμπη, ο οποίος αρνήθηκε να συναντήσει τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου, Γιώργο Τσουκαλά, λέγοντας, ότι δεν του αναγνωρίζει την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης, μετά την εκλογική παραίτηση του λόγω της υποψηφιότητάς στις εκλογές της 25 ης Ιουνίου με το ΚΚΕ, καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ(Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος).

Να σημειωθεί, ότι το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου έκανε παρέμβαση στη διοίκηση, απαιτώντας να πληρωθούν οι πρόσθετες εφημερίες 12 και πλέον μηνών, που τους χρωστάει η διοίκηση.

“Δεν έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης στο «εσωτερικό» των συνδικαλιστικών οργάνων”, τονίζει η ΟΕΝΓΕ επισημαίνοντας ότι “οι δημόσιοι υπάλληλοι, που παραιτούνται κατά την προεκλογική περίοδο δεν χάνουν την υπαλληλική τους ιδιότητα και για αυτό, ή επανέρχονται στην θέση που κατείχαν εάν δεν εκλεγούν, ή τελούν υπό αναστολή της ιδιότητας εάν εκλεγούν’”.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει, ότι “ο κ. Χαραλάμπης έχει κατά νου εργοδοτικά σωματεία μαριονέτες και εγκάθετα των εκάστοτε διοικήσεων και της εργοδοσίας. Όμως τα Νοσοκομεία δεν είναι τσιφλίκια της εκάστοτε διοίκησης”.

“Δυστυχώς για τον διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, ευτυχώς για τους συναδέλφους τα ΔΣ είναι εκλεγμένα δημοκρατικά με μαζική συμμετοχή από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τιμούν την ψήφο τους πρωτοστατώντας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων”, τονίζει η ΟΕΝΓΕ

Ανάλογες καταγγελίες έγιναν από την ΕΙΘΕΛ (Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου)και την Τομεακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος