Σημαντικό πλήγμα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις στη Δωδεκάνησο.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου ο τζίρος των επιχειρήσεων μειώθηκε έως και 80%.
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν από την κυβέρνηση μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, προτείνοντας αυτά να διαχωριστούν:
Σε μέτρα άμεσης απόδοσης για την περίοδο του χειμώνα, με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πάγιες υποχρεώσεις τους και σε μακροπρόθεσμα, περιλαμβάνοντας σ’ αυτά τη μείωση της φορολογίας, την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας, τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων και την προστασία όλων των μικρομεσαίων ΚΑΔ στα νησιά, λόγω του μεγάλου βαθμού εξάρτησης της οικονομίας από τον τουρισμό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος