Με αγωνιστικές συγκεντρώσεις τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά σε Κω, Λέρο, Πάτμο

*Με κεντρικό σύνθημα “όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα κάτω τα χέρια από το 8ωρο” εργαζόμενοι ,εκπρόσωποι σωματείων και πολιτικές οργανώσεις ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος, συμμετείχαν στις χθεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά στη Κω, στη Λέρο και στη Πάτμο.

“Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, ούτε κινητή εορτή, που η κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία την μεταθέτουν όπου τους βολεύει, αλλά είναι απεργία. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα”, τόνισαν οι ομιλητές.
Κατά τον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Ιωάννα Λάμπρου αναφέρθηκε “στην πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να απελευθερώσει τις απολύσεις και να μονιμοποιήσει τη τηλεργασία”.
“Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας δεν παίρνει αναβολή δεν καταλαβαίνει από απαγορεύσεις”, τόνισε η αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω, Κική Μακρή.
“Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται” υπογράμμισε η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Διονυσία Κασιώτη.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι από το ΜΕΡΑ 25 και την Αντιφασιστική Κίνηση Κω. Ακολούθησε η έγκριση ψηφίσματος και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Λέρο και στην Πάτμο μετά από αποφάσεις εργατικών σωματείων, ενώ στην Κάλυμνο δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση λόγω του αυστηρού lockdown.
Ηχηρό μήνυμα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης έστειλαν από τη Πάτμο οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στον εξωτερικό χώρο του «Πάτμιον» Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου.
Στα σοβαρά προβλήματα και στην υποστελέχωση των δομών Υγείας, που αντιμετωπίζουν η Πάτμος και τα γύρω νησιά αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου-Νοσοκομείου Λέρου-Κέντρου Υγείας Πάτμου Π.Π.Ι. Λειψών – Αγαθονησίου Γιώργος Τσουκαλάς.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πάτμου και Λειψών Παναγιώτης Παπαμιχαήλ.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ χαιρετίζει “τους εργαζόμενους, που συμμετείχαν στις μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος δίνοντας”, όπως αναφέρει, “μια πρώτη απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης”.
Δηλώνει ταυτόχρονα πως παραμένει σε ετοιμότητα κινητοποίησης “για να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα”, καλώντας τα σωματεία της περιοχής τις επόμενες μέρες, να προχωρήσουν σε συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς με όλα τα μέτρα προστασίας,
“Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγουν στην αντεπίθεση, στην καθημερινή πάλη για νέες διεκδικήσεις και για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν. Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε”, υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Βόρειας Δωδεκανήσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος