Κως: Δέσμευση του Γ.Γ Υπ. Δικαιοσύνης για κατασκευή νέου δικαστικού μεγάρου

Τη κατηγορηματική δέσμευση του Γ.Γ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνου Αλεξανδρή πως θα κατασκευαστεί Δικαστικό Μέγαρο στη Κω, μετέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, Μανόλης Χατζηάμαλλος, μετά από πρόσκληση του οποίου ο κ. Αλεξανδρής επισκέφθηκε το χώρο που προτείνεται για τη κατασκευή του.
“Υπάρχει η ωριμότητα του εγχειρήματος, υπάρχει και ο χώρος, ο οποίος περιμένουμε να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο, μετά από σχετικό ερώτημα που υποβάλαμε στο Υπουργείο Οικονομικών” υπογράμμισε ο κ. Χατζηάμαλος.

Μετά την επικαιροποίηση της παραχώρησης της γης, πρέπει να υποβληθεί η μελέτη και να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης είτε μέσω ΣΔΙΤ είτε μέσω ίδιων πόρων από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου εξέφρασε παράλληλα τις επιφυλάξεις του τόσο για την υλοποίηση του έργου όσο και για τη στελέχωση του Κτηματολογίου Κω – Λέρου το οποίο παραμένει χωρίς τοπογράφο-μηχανικό εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν εκατοντάδες πράξεις για μεταγραφή.

“Μας ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να ανανεωθεί η σύμβαση 8μηνης διάρκειας του τοπογράφου γιατί απαγορεύεται από το υπάρχον νομικό καθεστώς και πρέπει να προκηρυχθεί νέα θέση μέσω ΑΣΕΠ” τόνισε ο κ. Χατζηάμαλλος.

“Απαιτούμε άμεσα τη τοποθέτηση μηχανικού στην υπηρεσία ’’πρόσθεσε, εκτιμώντας πως είναι παράλειψη της πολιτείας η οποία όφειλε όπως τόνισε, να κάνει έγκαιρα τον αναγκαίο σχεδιασμό και να καλυφθούν οι θέσεις από την “Κτηματολόγιο ΑΕ”.

Ρεπορτάζ: Πίτσα Βερβέρογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος