Κως: 3ο Εμβολιαστικό Κέντρο στο ΚΥ Αντιμάχειας με το μονοδοσικό Johnson & Jonson

Ξεκίνησε τη λειτουργία του, το 3ο εμβολιαστικό κέντρο στη Κω και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας ,με μια γιατρό του Νοσοκομείου ,έναν αγροτικό και μια νοσηλεύτρια.. Καθημερινά θα εμβολιάζονται 80 άτομα μέχρι τις 2μμ.

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί από τις 13 Ιανουαρίου στα δυο εμβολιαστικά κέντρα της Κω, στο Νοσοκομείο και στο πρώην ΙΚΑ, 13.300 άτομα και συγκεκριμένα 10.000 με Pfizer (8.070 με 1η δόση και 5.175 και με τις δυο ), συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων της Νισύρου,(250)ενώ 3.000 είναι οι εμβολιασθέντες με το AstraZeneca.
Να σημειωθεί ότι 33.000 είναι ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού της Κω και περί τους 1000 της Νισύρου.
Εντωμεταξύ από τη Δευτέρα 17 Μαΐου βρίσκεται στο εμβολιαστικό κέντρο στο πρώην ΙΚΑ η ομάδα της ‘’Σύμπλευσης’’ αποτελούμενη από ένστολους υγειονομικούς, στο πλαίσιο της Επιχείρησης “Ελευθερία” και πραγματοποιεί εμβόλια της johnson & Johnson ενώ αναμένεται και η εμβολιαστική ομάδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να διενεργήσει 5.000 εμβολιασμούς με το ίδιο εμβόλιο.
‘’Τα ραντεβού είναι κλεισμένα από τη προηγούμενη Πέμπτη και το πρόγραμμα κυλάει ομαλά μέχρι τις 3μμ χωρίς προβλήματα ‘’δήλωσε στην ΕΡΤ Ν, Αιγαίου η χειρουργός- Ορθοπεδικός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω Νατάσα Κομίνη.
Η κ Κομίνη, η οποία αποσπάστηκε στο ΚΥ Αντιμάχειας με εντολή της 2ης ΔΥΠΕ προκειμένου να οργανώσει τη λειτουργία του εμβολιαστικού Κέντρου, σημείωσε ότι η προμήθεια των εμβολίων γίνεται κανονικά, έχουν έγκαιρα παραληφθεί από 120 φιαλίδια τις προηγούμενες δυο ημέρες, ενώ εκτιμά πως το επόμενο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό και με άλλα εμβόλια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος