‘’ Ισότιμη’’ συμμετοχή μαθητών της Καλύμνου στις Πανελλήνιες ζητά η Ένωση Γονέων-’’Να τους δοθούν ίσες ευκαιρίες’’

Την ευνοϊκότερη μεταχείριση των 234 μαθητών και μαθητριών της Καλύμνου οι οποίοι σε έναν περίπου μήνα θα κληθούν να συναγωνιστούν τους συμμαθητές τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, ζητά με επιστολή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλύμνου προς την υπουργό Παιδείας.

Στην επιστολή της η Ένωση υπογραμμίζει ότι η τηλεδιδασκαλία επί έξι μήνες κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, αφού το διαδίκτυο κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και κυρίως η ψυχολογία των παιδιών, καθώς είναι εκτεθειμένα σε όλη αυτή την αβέβαιη κατάσταση, επιβάλλει αυτή την αντιμετώπιση.
‘’Οι 234 μαθητές/-τριες, από την ακριτική Κάλυμνο ‘’αναφέρουν στην επιστολή τους οι Γονείς ‘’θα κληθούν να συναγωνιστούν «επί ίσοις όροις» τους συμμαθητές τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, όταν αποδεδειγμένα η απομακρυσμένη διδασκαλία δεν μπορεί να αντικαταστήσει αποτελεσματικά τη δια ζώσης και η τηλεδιάσκεψη τελικά θα εφαρμοστεί για περισσότερο χρόνο, συνολικά, από ότι στην υπόλοιπη χώρα.
Παράλληλα ,υποστηρίζουν ότι οι Καλύμνιοι/-ες υποψήφιοι/-ες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν, κατά το τελευταίο και κρισιμότερο διάστημα της φοίτησής τους στο σχολείο, λίγο πριν δηλαδή από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, από τη δια ζώσης συμμετοχή τους σε εξετάσεις προσομοίωσης Πανελληνίων που είθισται να διενεργούνται στα Λύκεια κατά την περίοδο αυτή.
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλύμνου καλεί τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Παιδείας και τις τοπικές αρχές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτά τα παιδιά ώστε να τους δοθούν τα αντίστοιχα προνόμια με αυτά που δόθηκαν σε ανάλογες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως των σεισμόπληκτων στην Κω ή των πυροπαθών στο Μάτι.
‘’ Η δικαιοσύνη, άλλωστε, απαιτεί ‘’καταλήγει η επιστολή ’’όταν οι συνθήκες το επιτάσσουν, την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση όσων υπήρξαν, για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή τους, θύματα ανισότητας ευκαιριών.’’

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος