Επιχείρηση για τη διάσωση των αιωνόβιων ελαιοδένδρων ξεκινά η Περιφέρεια

Επιχείρηση για την προστασία των αιωνόβιων ελαιοδέντρων, που βρίσκονται στην περιοχή ξεκινά η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου.

Μετά την πρωτοβουλία που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης για την ανάδειξη και προστασία των αιωνόβιων ελαιοδέντρων, η αρμόδια υπηρεσία με ανακοίνωση της, καλεί τους ευαισθητοποιημένους ιδιοκτήτες “να προβούν στη δήλωση της ύπαρξης των ελαιοδέντρων για να ελεγχθούν, να καταγραφούν και να αναδειχθούν. Οι πολίτες κάτοχοι αιωνόβιων ελαιοδέντρων δεν δεσμεύονται για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν”.

Σχετική επιστολή εστάλη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στα επαρχεία, στους Δήμους, τις Κοινότητες και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου .

Τονίζεται μεταξύ άλλων πως “η παρούσα φάση των ενεργειών δεν εμπεριέχει καμία είδους δέσμευση για τους ενδιαφερόμενους στις μετέπειτα διαδικασίες που θα ακολουθηθούν αλλά αποτελεί μια αρχική διερεύνηση, τόσο για τον αριθμό αιωνόβιων ελαιόδεντρων και των περιοχών, όσο και για τους ενδιαφερόμενους, που επιθυμούν να ενταχθούν σε τέτοιου είδους δράσεις”.

Η δήλωση των ελαιόδεντρων μπορεί να γίνει προφορικά μέχρι 30 Ιουνίου 2021 , για το Νομό Δωδεκανήσου στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου στη Ρόδο (στα τηλέφωνα 22413 64919 και 22413 64915 ) και για το Νομό Κυκλάδων στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων στη Σύρο (στα τηλέφωνα 22810 98833 και 2281098828).»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος