Έκτακτη διακομιδή 8χρονης και 72χρονου από Κάλυμνο στη Σάμο

Στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Νοσοκομείου Σάμου μεταφέρθηκαν χθες το απόγευμα δύο ασθενείς με κορονοϊό, μια 38χρονη και ένας 72χρονος, από το Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου. Συγκεκριμένα, ένας 72χρονος μεταφέρθηκε στις 4 το απόγευμα με την ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ που χρησιμοποιείται για την αεροδιακομιδή ασθενών με Covid.

Είχε βρεθεί θετικός πριν από μία εβδομάδα, παρέμενε στο σπίτι του, όμως, παρουσίασε επιδείνωση η κατάστασή του και έκανε εισαγωγή τη Μ. Πέμπτη στο Νοσοκομείο Καλύμνου όπου και διασωληνώθηκε από τους γιατρούς οι οποίοι και έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του με κάψουλα στο Νοσοκομείο Σάμου. Το ελικόπτερο επέστρεψε στη Κάλυμνο προκειμένου να παραλάβει και έναν ασθενή με καρδιολογικό νόσημα.

Παράλληλα, μια 38χρονη, μητέρα δύο παιδιών, που νοσηλευόταν ήδη εδώ και μία εβδομάδα στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου, λόγω επιδείνωσης της κατάστασής της διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με σκάφος του λιμενικού στις 6.30 το απόγευμα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σάμου.

Να σημειωθεί ότι μόνο δύο κάψουλες υπάρχουν στη διάθεση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, μία για τα Δωδεκάνησα και μια για τις Κυκλάδες. Στη χθεσινή εμφάνιση των δύο περιστατικών την ίδια ώρα, τέθηκε το δίλημμα ποιος να μεταφερθεί πρώτος και οι εικόνες της απελπισίας ανάμεσα σε συγγενείς έξω από το Νοσοκομείο ήταν οδυνηρές.

Αρχικά κρίθηκε ως πλέον σοβαρή η περίπτωση της 38χρονης αλλά ο σωματότυπος της νεαρής γυναίκας δεν επέτρεπε την ασφαλή αεροδιακομιδή της έτσι κρίθηκε ως ασφαλέστερη η μεταφορά της με το σκάφος του λιμενικού. Σήμερα αναχωρούν και οι οικογένειες των δύο ασθενών για Σάμο με το “Νήσος Κάλυμνος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος