Εκπρόσωπος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου καταγγέλλει ότι βρέθηκε απολογούμενος για την υπόθεση του ασθενοφόρου στην Κω

“Αντί να πληρώσει η διοίκηση για την επισκευή του ασθενοφόρου, που παραμένει εδώ και ένα μήνα σε συνεργείο της Κω, λόγω καθυστέρησης καταβολής του ποσού των 2.000, καλεί σε απολογία εργαζόμενο -εκπρόσωπο στο ΔΣ του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Ρόδου”, καταγγέλλει με δήλωσή του στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο πρόεδρος του Σωματείου, Φιλήμονας Χατζησταμάτης.

Σύμφωνα με τον κ Χατζησταμάτη, σε επικοινωνία της διοίκησης του ΕΚΑΒ, που εδρεύει στη Ρόδο, με εκπρόσωπο του Σωματείου στην Κω, αντί η ίδια να δεσμευθεί, ώστε να καταβληθεί άμεσα το κονδύλι των 2.000 ευρώ και να επανέλθει το ασθενοφόρο στη δύναμη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, ζητήθηκε από τον συνδικαλιστή να απολογηθεί, για το ότι ο ίδιος έφερε το θέμα στο φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ασθενοφόρο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στη διάρκεια μεταφοράς περιστατικού, μετά από σύγκρουση με όχημα στη περιοχή της Κεφάλου και αποσύρθηκε προκειμένου να επισκευαστεί. Όμως ενώ επισκευάστηκε δεν καταβλήθηκε η οφειλή με αποτέλεσμα να στερείται το νησί το μοναδικό πλήρως εξοπλισμένο όχημα.
Για την εξυπηρέτηση των συμβάντων έχουν δρομολογηθεί δύο παλιά ασθενοφόρα που παρουσιάζουν μηχανικά προβλήματα, ενώ δεν διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό, το ένα μάλιστα ούτε φορείο για τους ασθενείς.
Να σημειωθεί ότι μόνο ένα ασθενοφόρο μπορεί να εξυπηρετήσει όλο το νησί ακόμα και αυτή τη περίοδο που ο τοπικός πληθυσμός λόγω τουρισμού είναι διπλάσιος, καθώς το προσωπικό καλύπτει μόνο μία βάρδια και αυτή οριακά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος