Κως: Λόγω οφειλής παραμένει εδώ και ένα μήνα στο συνεργείο το μοναδικό αξιόμαχο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Σε συνεργείο της Κω παραμένει εδώ και ένα μήνα το μοναδικό αξιόμαχο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Κω, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, γιατί η διοίκηση αδυνατεί να καταβάλλει την αξία της επισκευής του, που δεν ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.
Το ασθενοφόρο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στη διάρκεια μεταφοράς περιστατικού, μετά από σύγκρουση με όχημα, που οδηγούσε Γερμανός τουρίστας στην περιοχή της Κεφάλου και αποσύρθηκε προκειμένου να επισκευαστεί .

Όμως ενώ η αποκατάσταση των βλαβών ολοκληρώθηκε αυτό παραμένει στο συνεργείο, καθώς η διοίκηση δεν αποδίδει τα οφειλόμενα, ενώ ουδεμία παρέμβαση έγινε και από τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Κω, προκειμένου να αποπληρωθεί η οφειλή.
Για την εξυπηρέτηση των συμβάντων έχουν δρομολογηθεί δύο παλιά ασθενοφόρα που παρουσιάζουν μηχανικά προβλήματα, ενώ δεν διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό. Το ένα μάλιστα δεν διαθέτει ούτε φορείο για τους ασθενείς.
Να σημειωθεί, ότι μόνο ένα ασθενοφόρο μπορεί να εξυπηρετήσει όλο το νησί ακόμα και αυτή τη περίοδο, που ο τοπικός πληθυσμός λόγω τουρισμού είναι διπλάσιος, καθώς το προσωπικό καλύπτει μόνο μία βάρδια και αυτή οριακά.
Αν υπάρξει έκτακτο περιστατικό για άμεση διακομιδή ασθενούς το ίδιο προσωπικό καλείται να εξυπηρετήσει το συμβάν.
Στο ήδη υποστελεχωμένο προσωπικό έρχονται να προστεθούν και τα κενά υγειονομικών, που έχουν βγει σε αναστολή, στους τομείς Ρόδου, Κω, Καλύμνου
Σε σχετική καταγγελία το Εργασιακό σωματείο του ΕΚΑΒ Ρόδου αναφέρει ότι “δεν έχουν προβλεφθεί καθόλου θέσεις ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων για όλο το παράρτημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.
Σημειώνεται ότι στο ΕΚΑΒ της Ρόδου έχουν τεθεί σε αναστολή οκτώ άτομα, στην Κω δύο, και στην Κάλυμνο ένας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος