Αντίθετη η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών με την επέκταση του ωραρίου στα σχολεία

Την αντίθεση της για τα μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών ο πρωθυπουργός, από το βήμα συνεδρίου για το δημογραφικό, σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων εκφράζει με ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου.

«Οι μαθητές/τριές μας θα κληθούν να παραμένουν στο σχολείο για 10 ή και 11 συνεχόμενες ώρες, σε χώρους που δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές (τραπεζαρίες, αίθουσες για ανάπαυση, θέρμανση, κλιματισμό κτλ.) κάτω από δύσκολες, συχνά, κλιματολογικές συνθήκες. Πολλά ερωτήματα εγείρονται και για την καθαριότητα των χώρων που θα φιλοξενούν τα παιδιά (ποια ώρα θα καθαρίζονται, τι ώρα θα αποχωρούν οι καθαρίστριες από το σχολείο κτλ” αναφέρουν μεταξύ άλλων και συνεχίζουν:

“Το βασικότερο, ωστόσο, ζήτημα αφορά στη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των ίδιων των παιδιών… Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου ίσως οδηγήσει σε αποδόμηση των σχέσεων μεταξύ γονέων και παιδιών και ως εκπαιδευτικοί θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις συνέπειες αυτού (π.χ. αύξηση των θεμάτων ψυχικής υγείας στα παιδιά). Τέλος, μια σειρά από ερωτήματα αφορούν και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ποιοι θα διδάσκουν και τι θα διδάσκουν στα εξαντλημένα εκείνη την ώρα παιδιά; Μπορεί ένα παιδί στις 5μ.μ. να παρακολουθήσει συγκεντρωμένο ένα μάθημα δημιουργικής γραφής;”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος