Αναζητείται Νοσοκομείο για μεταφορά 64χρονης από την Κάλυμνο

*Σε αναμονή καθορισμού του Νοσοκομείου στο οποίο θα μεταφερθεί 64χρονη ασθενής βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης 13 Μαΐου, το Νοσοκομείο Καλύμνου καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ σε Ρόδο, Σάμο, Μυτιλήνη.

Η μεταφορά θα γίνει με σκάφος του Λιμενικού καθώς ο σωματότυπος της δεν επιτρέπει την μετακίνηση με κάψουλα για λόγους ασφαλείας, όμως δεν έχει οριστεί ακόμα το Νοσοκομείο αναφοράς.
Εντωμεταξύ χθες κατέληξε μια 80χρονη που νοσηλεύονταν στην μονάδα covid με αποτέλεσμα ο άριθμός των νεκρών στο νησί να ανέρχεται στους 14 από την αρχή της Πανδημίας.

Παράλληλα οι ανάγκες σε οξυγόνο αυξάνονται συνεχώς καθώς παρουσιάζονται και άλλα περιστατικά που χρήζουν υποστήριξης, όπως ενός 58χρονου από τη Σύμη που προσβλήθηκε από τη νόσο των δυτών ενώ επιχειρούσε κατάδυση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες βράδυ με ελικόπτερο στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου όπου και νοσηλεύεται στο θάλαμο αποσυμπίεσης (υπερβαρικής) .
Αύριο και μεθαύριο αναμένονται 150 φιάλες οξυγόνου στο νησί της Καλύμνου. Υπενθυμίζεται ότι καθημερινά απαιτούνται 24 τουλάχιστον φιάλες ενώ μέχρι μέσα Ιουνίου δεν προβλέπεται να έχει εγκατασταθεί το σύστημα παραγωγής και αποθήκευσης μεγάλης ισχύος οξυγόνου που θα δώσει τέλος στην αγωνία της έγκαιρης προμήθειας του πολύτιμου για τους ασθενείς οξυγόνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος