Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων στο λιμάνι της Κω

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για άμεση υλοποίηση των λιμενικών έργων που αφορούν στο κεντρικό λιμάνι της Κω μετέφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης που παραβρέθηκε στις χθεσινές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στη Κω.
Υπενθύμισε ότι οι διαδικασίες για το μεγάλο έργο της οριστικής αποκατάστασης δρομολογήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα από τα συναρμόδια Υπουργεία.
Επεσήμανε ότι σε σύντομο χρόνο, όχι μόνο δεσμεύτηκαν οι απαραίτητες πιστώσεις (25.600.000 ευρώ) αλλά έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου, ενώ σύντομα θα εκδοθεί η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα εγκατασταθεί ο εργολάβος πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων.
*Για τη κατασκευή του νέου κτιρίου του τερματικού σταθμού επιβατών στη θέση του υφιστάμενου κτιρίου,ο κ.Λαμπρίδης εξήγησε ότι η πολεοδομία δεν αποδέχεται την άποψη του Υπουργείου Υποδομών περί δυνατότητας ανέγερσης κτιρίου ίσου εμβαδού και όγκου και άρα απαιτείται η υποβολή πρότασης προς την ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων)από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω (Δ.Λ.Τ. Κω) για τον καθορισμό των όρων δόμησης και χρήσης γης στο επίμαχο σημείο.
*Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η υποβολή από το Δημοτικό ΛιμενικόΤαμείο Κώ σχεδίου Master Plan στην ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων )που μπορεί να περιλαμβάνει τους όρους δόμησης και χρήσης γης ,το οποίο ωστόσο θα πρέπει να έχει εκπονηθεί έως και το Νοέμβριο του 2019.
΄΄Όταν υποβληθεί η σχετική πρόταση από το Δ.Λ.Τ. Κώ, τότε θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα΄΄, κατέληξε ο κ. Λαμπρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος