Αεροδιακομιδή και αγώνας στο νοσοκομείο Καλύμνου να προμηθευτούν φιάλες οξυγόνου

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σάμου διακομίστηκε στις 8 το βράδυ της Τρίτης ένας 58χρονος από το Νοσοκομείο Καλύμνου. Ο 58χρονος νοσηλεύονταν εδώ και μια εβδομάδα στη κλινική covid όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε οπότε και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωση και αεροδιακομιδή του.
Έντεκα θετικά κρούσματα νοσηλεύονται στη κλινική covid ενώ γίνεται αγώνας δρόμου, προκειμένου να προμηθευτεί το Νοσοκομείο έγκαιρα τις 24 φιάλες οξυγόνου που χρειάζεται καθημερινά μέχρι να εγκατασταθεί, πιθανότατα την άλλη εβδομάδα, το σύστημα παραγωγής οξυγόνου.

Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα πότε θα έρθει η νέα παρτίδα των 120 φιαλών από τον Ασπρόπυργο, καθώς η εταιρεία που έχει σύμβαση με την 2η ΔΥΠΕ ακύρωσε το δρομολόγιο της και γίνονται προσπάθειες να μεταφερθούν οι φιάλες με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Αεροδιακομιδή και αγώνας στο νοσοκομείο Καλύμνου να προμηθευτούν φιάλες οξυγόνουΠαράλληλα το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλει τεράστια προσπάθεια δίνοντας νύχτα και μέρα τη μάχη στη πρώτη γραμμή για τη διάσωση ασθενών, χωρίς να έχει ενισχυθεί με προσωπικό και παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν στο νησί.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλύμνου έχει απευθυνθεί στο Νοσοκομείο της Κω προκειμένου να αποσπαστεί για λίγες μέρες ιατρός αναισθησιολόγος, λόγω ασθενείας του ενός εκ των δυο αναισθησιολόγων του Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου.

Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των κατοίκων της Καλύμνου, ζητά με έγγραφο –υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος, Δημήτρης Διακομιχάλης, μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για καθολικό εμβολιασμό στα νησιά.
Συγκεκριμένα ο κ. Διακομιχάλης θέτει επιτακτικά θέμα προτεραιοποίησης του εμβολιασμού των κατοίκων, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, μετά την επιβολή καθολικής απαγόρευσης μετακίνησης για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμών έως τέλος Ιουνίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος