Μυτιλήνη: Παρουσίαση των έργων που εκτελεί ο δήμος στην πόλη και τα χωριά

Τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, αλλά και αυτά που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στο Δήμο Μυτιλήνης, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, μαζί με τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου.

Ο Αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που πραγματοποιούνται στα σχολεία, για την ενίσχυση των σχολικών αιθουσών καθώς και στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, στην  αγορά 22, ενώ ανακοίνωσε ότι αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι εργασίες στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και στην Ακαδημία. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στις παιδικές χαρές, καθώς προχωρά η δημοπράτηση 23 και θα δημοπρατηθούν άλλες 15 παιδικές χαρές.

Για το έργο του Κολυμβητηρίου, ο κ. Παπαχριστοφόρου, τόνισε ότι έχει γίνει διακοπή εργασιών, διότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει πληρώσει τον πρώτο λογαριασμό, ενώ υπάρχει δέσμευση ότι ο λογαριασμός θα τακτοποιηθεί σε σύντομο διάστημα και έτσι το έργο θα συνεχιστεί.

Σ’ ότι αφορά στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης με το έργο του ταρτάν και τις συναυλίες που ακυρώθηκαν, ο κ. Τζιμής ανέφερε  ότι ο μόνος κενός  χρόνος χωρίς αθλητικές δραστηριότητες ήταν από τον Ιούλιο έως Σεπτέμβριο, και για το λόγο αυτό πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσει το έργο αυτή την χρονική περίοδο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στη δημιουργία ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών, δικτύου πεζοδρομίων και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις, που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, ο κ. Τζιμής αναφέρθηκε και στο έργο της αλλαγής όλων των φωτιστικών στους δρόμους του τονίζοντας ότι «ο ανάδοχος που επιλέχθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό θα προβεί στην αλλαγή όλων των φωτιστικών στις οδούς του Δήμου μας μέσα στους επόμενους 6 μήνες και θα έχει την υποχρέωση να αντικαθιστά οποιαδήποτε βλάβη εντός 72 ωρών. Το συγκεκριμένο αποτελεί το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στο νησί μας και ο Δήμος Μυτιλήνης δεν εκταμίευσε χρήματα για την υλοποίησή του. Οι δημότες θα είναι ωφελημένοι από το έργο αυτό, καθώς δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά, θα έχουν καλύτερο φωτισμό και άμεση αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων».

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Τζιμής, μέσω της αυτεπιστασίας, «ανακατασκευάσαμε ή επισκευάσαμε πολλές μικρές υποδομές κυρίως κτηριακές και οδικές σε όλες σχεδόν τις Κοινότητες. Αψευδέστεροι μάρτυρες για την επιβεβαίωση της μεθοδικότητας και της αποτελεσματικότητας της Δημοτικής Αρχής και προπάντων της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι οι ίδιοι οι Κοινοτάρχες. Σχεδόν σε όλα τα Κοινοτικά Γραφεία, στα διάφορα Μουσεία μας και στα Δημαρχεία, ακόμη και στο Αναγνωστήριο Αγιάσου έγιναν παρεμβάσεις από την Αυτεπιστασία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος