Mυτιλήνη: Αναβολή της συνεδρίασης των Φιλανθρωπικών για το καθεστώς στα κοιμητήρια- Μηνύσεις καταθέτει ο Γ. Ζερδελής

Δεν συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης για το θέμα παραχώρησης των κοιμητηρίων στο δήμο Μυτιλήνης, λόγω μη απαρτίας, όπως ενημερώθηκαν με ηλεκτρονικό μήνυμα χθες τα μέλη του.

Να θυμίσουμε ότι με νόμο από το 1976 και τελεσίδικα μετα από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το 1995, όφειλαν όλοι οι δήμοι της χώρας να αναλάβουν τη διοίκηση και λειτουργία των κοιμητηρίων ανά τη χώρα. Στη Μυτιλήνη τη διοίκηση τους έχουν εδώ και δεκαετίες τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης και μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία που είχε με την εκταφή της μητέρας του ο γιατρός Γιάννης Ζερδελλής αναδεικνύει αυτή την παράληψη διαχρονικά των δημοτικών αρχών από το 1995.

Μετά από αυτή την εξέλιξη , σήμερα Γιάννης Ζερδελής καταθέτει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και κατά των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων , στο οποίο προεδρευει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, κίνηση που θα δρομολογήσει εξελίξεις για την διεκδίκηση πιο μαχητικά πλέον από το δήμο αυτής της υποχρεώσεις του, που εκτός της τήρησης της νομιμότητας θα αποφέρει και έσοδα στο δήμο, ενώ τίθεται θέμα και για τα απολεσθέντα εισοδήματα από το 1995 μέχρι σήμερα.

Να θυμίσουμε, ότι με επιστολή της στους Μητροπολίτες το 2016 η Ιερά Σύνοδος είχε διευκρινίσει, ότι όλα ανεξαρτήτως τα κοιμητήρια θα πρέπει να παραχωρηθούν στους δήμους και ζήτησε από τις Μητροπόλεις να βοηθήσουν στην ομαλή μετάβαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος